KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan referandum yorumu

Anayasa değişikliğinin kabul edildiği referandumu değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, sonucun Türkiye’nin geleceğine olumlu katkı yapmasını temenni etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anayasa değişikliği referandumunun sonucunu değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sonucun Türkiye'nin geleceği için olumlu katkı yapmasını diledi.

Evet ve hayır oylarının birbirine çok yakın olmasının, Türkiye siyasal yaşamında diyaloğun artık daha önemli olduğunu gösterdiğini belirten KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümü için yakın istişare içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na birer mesaj gönderdi.

Türkiye ile bundan sonra da yakın ilişki kurulacak

"Çıkan sonucun Türkiye'nin geleceği için olumlu katkılar yapmasını temenni etmekteyiz" diyen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Türkiye, Kıbrıs Türkü için referandumda 'evet' ve 'hayır' diyeniyle bir bütündür ve Türkiye bir bütün olarak bizim için önemlidir. Evet ve hayır oylarının birbirine çok yakın olması, Türkiye'nin siyasal yaşamında demokratik diyaloğun bundan sonra daha da önemli olduğunun göstergesidir. Türkiye ile bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Kıbrıs sorununun çözümü için yakın istişare içinde çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklama yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir