Kobani üzerinden Hükümet'e yüklendi

MHP lideri Bahçeli, hükümeti Kobani üzerinden eleştirerek, “Bir yanda PKK’ya ‘terör örgütü’ diyenler, öbür yanda Kobani edebiyatını nasıl dillerine dolayabilmektedir?” diye sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programında konuştu. Türkiye’nin ateşle çevrili bir coğrafyanın ortasında olduğunu ifade eden Bahçeli, “Terörizm, içinde bulunduğumuz bereketli toprakları sömürmenin, sınırları değiştirmenin, insanları birbirine düşürmenin, huzuru biçmenin bahanesi olarak kullanılmaktadır. Küresel güçler tarafından önce şiddet çıkartılıp, sonra da şiddetle mücadele ediyor görüntüsü altında olmadık oyunlar tertip edilmektedir. IŞİD maşası, PKK ve PYD caniliği bu kapsamda ele alınmalıdır” dedi.

"Askeri operasyon Ortadoğu'yu cehenneme çevirir"

Türkiye’nin sınır güvenliğinin denetim ve dengesinin bıçak sırtında olduğunu belirtirken, sınırların hemen dibinde IŞİD, PKK, PYD ve farklı terör örgütlerinin değişik alanlarda konuşlandığını kaydeden Bahçeli, kaynak ve zemini kurutulmadan, militan ve lojistik kanalları kesilmeden bu terör yuvalarına karşı yapılan ve yapılması düşünülen her saldırının ters tepeceğini belirtti.

Bahçeli, hava harekatı destekli kara operasyonunun da bölgenin sosyolojik, kültürel ve siyasal yapısını tümden bozabileceği, Ortadoğu’yu cehenneme çevireceğini savundu.

“Kobani için gerekeni yaparız sözleri, PKK'ya umut aşılıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise “Bizim için IŞİD neyse PKK da odur” sözleriyle ikili oynadığını ifade eden Bahçeli, “Erdoğan IŞİD ile PKK’yı aynı kefeye koyarken, el altından PYD’ye destek sağlaması kapatılamayacak bir çelişkidir. PKK/PYD elebaşlarını Türkiye’de ağırlaması, YPG militanlarına hastanelerimizin kapısını açması gaflettir” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun da Kobani’nin düşmemesi için “Ne gerekiyorsa yaparız” demesinin PKK’ya umut aşıladığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“Anlayamadığımız taraf şudur, Bir yandan PKK’ya ‘terör örgütü’ diyenler, öbür yanda Kobani edebiyatını nasıl dillerine dolayabilmektedir? PKK’nın terör örgütü olduğunu kabullenen Erdoğan, yıllardır devam eden rezil pazarlıkları, sözde çözüm ve barış ihanetini nasıl izah edecektir? PKK ‘çözüm süreci bitmiştir’ sözleriyle savaş tehditlerini sıralarken, hala çözüm kurulu oluşturmak, sürecin milli proje olduğunu iddia etmek hangi aklın ürünüdür? Köşeye sıkışan hükümet can havliyle çıkış aramaktadır. AKP’nin terör örgütleriyle gizli kapaklı iş ve ilişkileri gizlenemeyecek boyuttadır. AKP, terör çarkına şeref, haysiyet ve itibarını kaptırmıştır. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Erdoğan’ı zora sokan IŞİD itirafları, arkasından da u dönüşü yapması geçmişteki kirli ilişkiler üzerinden bir tehdit ağı kurulduğuna işarettir.”

Kılıçdaroğlu'na da yüklendi

Bahçeli, 2 Ekim günü TBMM’de kabul edilen tezkereye gönül huzuruyla destek verdiklerini ancak bu kararlarının AK Parti’ye verilmiş bir destek olmadığını kaydetti. “Bu Tezkere kararımız AKP’nin politikalarını meşrulaştırma çabası hiç değildir” diyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da yüklendi. Bahçeli, “Tezkere’ye ‘evet’ dediysek, muhtemel saldırı ve tahriklere karşı Türk askerinin elini kolaylaştırmak içindir. Türk milletinin olası kayıp ve mütecaviz dalgaya karşı güvenceye kavuşturmaktır. Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Mehmetçiklerimizin yalnız bırakılmamasıdır. Bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye kalkan CHP liderine tavsiyem, mahcup olacağı, yüzü kızaracağı, altından kalkamayacağı konulara çok fazla girmemesidir. CHP lideri, milliyetçiliğimizle ilgili polemik yapacağına; bölücülerin talep ve dayatmalarına nasıl alkış tuttuğunu, Atatürk’ün partisini PKK’nın hizasına nasıl düşürdüğünü tez elden açıklamalıdır” açıklamasında bulundu.

"Sınır ötesine geçenler bir daha vatan topraklarına alınmamalıdır" 

IŞİD-PYD-PKK mücadelesinin Türkiye’de kavga ve karışıklıklara da neden olduğuna dikkat çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

“Türkiye’den hem IŞİD’e hem de PYD-PKK’ya katılımların çoğalması korkunç bir haldir. İstanbul’dan konvoylarla yola çıkan bölücülerin savaş narası atması hafızalardadır. IŞİD-PKK husumetinin üniversitelere sıçraması ortadadır. Ülkemizin değişik yerlerinde terör örgütleri lehine gösteriler yapılması, YPG’ye destek için sınırdaki tel örgülerin yıkılması Türkiye adına vahim gelişmelerin iç içe geçmiş halkalarıdır. Sınırlarımızda PKK’nın fiili kontrol sağlamasından Erdoğan ve Davutoğlu haberdar mıdır?  Yaralanan teröristlerin Şanlıurfa’da tedavi edildiklerini duymuşlar mıdır? Açıkça söylüyorum, IŞİD-PKK-PYD hesabına savaşmak amacıyla sınır ötesine geçenler bir daha vatan topraklarına alınmamalıdır. Sözde Kobani için gidenler manen vatandan kaydını sildiren, sildirmesi gereken yersiz yurtsuzlardır. Başka ülkelerin toprakları uğruna mücadele etme tercihinde bulunan şiddet yanlılarına Türk vatanında artık yer yoktur."

 “Meclis, taş atan PKK'lı vekil hakkında gerekli işlemi mutlaka yapmalı"

HDP’nin bir kadın milletvekilinin de “namertçe” taş atanların arasında boy gösterdiğini belirten Bahçeli, “İşte yeni Türkiye budur. Atılan taşlar yalnızca askerimize değil Türk milletinin tamamına fırlatılmıştır. Genelkurmay Başkanı Özel bu taşlar karşısında acaba ne hissetmiştir? Başbakan, hakikaten de taşa karşı gül atacak kadar milli iffetten yoksun mudur? Türk askeri taştan kaçıyorsa, tehditlere pabuç bırakıyorsa bunun hesabını hiyerarşik silsileyle herkes vermelidir. Gazi meclis, askere taş atan yediği içtiği boğazına düğümlenecek PKK’lı vekil hakkında gerekli işlemi de mutlaka yapmalıdır” dedi.

MHP’nin duruşunun net olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bizim dayandığımız ilkeler, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek dil ülküsüdür ve bunlar da bizim kırmızı çizgilerimizdir. Varsa cüret etmek isteyen, bu değerleri çiğnemeye yeltenen, ‘ben bunları kabul etmiyorum’ diyen, buradan açıklıyorum ki ayaklarını denk alsınlar, bir kere daha düşünsünler, burada biz varız ve buna izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir