KOBİ’ler hızlı toparlanıyor!

Bankacılara göre iç piyasadaki canlanma küçük işletmeleri hareketlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece CEYHUN

İSTANBUL- Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, kriz sürecindeki gelişmelerden hızlı etkilenen ve en yüksek tahsili gecikmiş alacak oranlarından birine sahip KOBİ segmentinin, hızla toparlandığını söyledi.

2011 yılında yatırım ortamının iyice açılacağını düşünen Karadere, krize hızlı giren KOBİ’lerin krizden de hızlı çıkış sinyali verdiğini kaydetti.

Nafiz Karadere “Türkiyede iç piyasa canlanmaya başladı. KOBİ’lerin yüzde 90’ı da iç piyasaya mal yapıyor. İhracata mal yapan KOBİ’ler hariç imalat, hizmet ve turizm segmentindeki işletmeler ciddi toparlanıyor” diye konuştu.

Karadere, KOBİ’ler ile ilgili pozitif başka bir göstergenin de sektörde krizde yüzde 8’lerde seyreden tahsili gecikmiş alacak oranının yüzde 6.5’e gerilemesi olduğunu kaydetti. Bankaların iş yapan herkesin peşinden kredi vermek için koştuğunu ve bu rekabetin de faizleri düşürdüğünü belirten Karadere, bu yılın ikinci yarısında ve 2011’de kredi hacminin daha da artacağını öngördüklerini söyledi. Karadere, hacim artışında birinci sırayı konut kredilerinin çekeceğini ifade ederek bunu bireysel krediler ile ticari ve taksitli KOBİ kredilerinin izleyeceğini kaydetti.

Haberin ayrıntıları bugünkü Dünya Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir