Koç: Arınç'ın zeka düzeyi sınırlı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kılıçdaroğlu, yeni evlenen gençlere 'çapulcu' diye iltifat ediyor. Böyle bir Genel Başkan, CHP'ye yakışmıyor" sözlerine yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın "Kılıçdaroğlu, yeni evlenen gençlere 'çapulcu' diye iltifat ediyor. Böyle bir Genel Başkan, CHP'ye yakışmıyor" sözlerine yanıt verdi. Koç, "Ne yazık ki Sayın Arınç, espriyi anlamamış veya her zaman yaptıkları gibi kendi kafalarına göre, kendi zihniyetlerine göre çarpıtmış, sulandırmış. Espri yeteneği olmayanın zeka düzeyi de sınırlıdır" dedi. 

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, oğlunun nikah şahitliğini yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, evlilik cüzdanını gelin ve damada verirken espri yaparak, "Sizlerden çapulcular bekliyorum" dediğini söyledi. Koç, Arınç'ın "Kılıçdaroğlu, yeni evlenen gençlere 'çapulcu' diye iltifat ediyor. Böyle bir Genel Başkan, CHP'ye yakışmıyor. Allah bu memleketi çapulculardan korusun" sözlerine şöyle yanıt verdi: 

"Ne yazık ki, Sayın Arınç, espriyi anlamamış veya her zaman yaptıkları gibi kendi kafalarına göre, kendi zihniyetlerine göre çarpıtmış, sulandırmış, Kılıçdaroğlu'nu eleştireceğim diye zeka seviyesini ortaya koymuş. Bir siyasetçi ve bir hekim olarak söyleyebilirim ki, espri yeteneği olmayanın zeka düzeyi de sınırlıdır. Bu nedenle Sayın Arınç'ı da, eleştirisini de çok iyi anlıyorum."