Koç Grubu'ndan Kızılay'a kan desteği

Kızılay Genel Başkanı Küçükali, "İstisnasız Ramazanda sürekli kan konusunda ısrarlı bir şekilde bağışlarını devam ettiriyorlar. Bu bizim için çok önemli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Koç Grubu'nda çalışanların düzenli olarak Kızılay'a kan bağışında bulunmalarının, kan ihtiyacını ciddi şekilde karşıladığı bildirildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, yaptığı açıklamada, insan için hayati önem taşıyan kana her zaman ihtiyaç duyulduğunu, bunun için Ramazan ayında da insanları kan bağışında bulunmaya teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşlara, her zaman olduğu gibi Ramazanda da kana ihtiyaç duyulduğunu hatırlatmak amacıyla, kentlerin çeşitli noktalarına afişler astıklarını belirten Küçükali, "Kitle iletişim araçları vasıtasıyla insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşımıza, 'kana ihtiyacımız var' mesajını veriyoruz. Sağolsun vatandaşlarımız da bizim bu mesajımızı doğru algılıyorlar ve bağışta bulunuyorlar" dedi.

Küçükali, özellikle müftülüklerin kan bağışı konusunda ciddi şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, "Camilerde, vaazlarda din görevlilerimiz kanın insan sağlığı için öneminden bahsediyorlar. Bizim ekiplerimiz de camilerin önünde hazır bekliyor. Teraviden sonra gece yarısına kadar kan alımı işlemi gerçekleştiriyorlar" diye konuştu.

"Geçen ramazana göre kan bağışı oranımız çok iyi"

Ramazan ayı dolayısıyla günlük kan alımı işleminin 3'te 2'lik kısmının, iftar saatinden sonra gerçekleştiğini anlatan Tekin Küçükali, şöyle devam etti:

"Ramazanın ilk haftalarındaki verilere bakınca, geçen Ramazana göre kan bağışı oranımız çok daha iyi. İnsanımız artık kan vermenin önemli bir iş olduğunu biliyor, biz ona bildirebildik. O da bunu çok iyi algılıyor ve cevabını veriyor."

Küçükali, Kızılay camiası olarak Koç Grubu'na teşekkür ederek, "İstisnasız Ramazanda sürekli kan konusunda ısrarlı bir şekilde bağışlarını devam ettiriyorlar. Bu bizim için çok önemli" dedi.

Tekin Küçükali, Koç Grubu'nda çalışan herkesin kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Düzenli kan bağışı, ihtiyacımızı çok ciddi şekilde karşılıyor. Koç Grubu'nun yaptığı gibi 5-6 grup bu işe ciddi şekilde asılsa, ülkemizin kan problemi çok çabuk bir zamanda çözülür. Kızılay'ın stoklarında kan var. Ancak tedirginliğimiz şudur ki Ramazan ayındayız, küçük bir tökezleme olursa talebi karşılayamayabiliriz. Bu nedenle de çalışmalarımız devam edecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir