Koç Topluluğu'nun yatırımları bu yıl 6 milyar liraya ulaşacak

'Anadolu Buluşmaları'nın 20'ncisinin düzenlendiği Çanakkala'de konuşan Koç Holding Başkanı Mustafa V. Koç, yıl sonunda grubun yaptığı yatırımların geçen yıl yaptıkları yatırımın 2 katına ulaşacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


İSTANBUL - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, sürdürülebilir büyüme ve rekabetçilik çerçevesinde yatırımlara hızla devam ettiklerini belirterek, "2011'de toplam 2.9 milyar liralık kombine yatırım gerçekleştirdik. 2012'de ise bu rakam iki katına çıkarak 6.0 milyar lira seviyesine ulaşacak" dedi. Koç, belirsizliklere rağmen bu yıl net 2.592 kişilik ek istihdam sağladıklarına vurgu yaparken, Koç Topluluğu'nun özel sektörde Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan grubu unvanını koruduğunu kaydetti. Koç Topluluğu tarafından düzenlenen Anadolu Buluşmaları'nın 20'ncisi, dün Çanakkale'de gerçekleşti.

Koç Topluluğu'nun 400'ü aşkın bayisini bir araya getiren Anadolu Buluşmaları'nın açılışında konuşan Mustafa V. Koç, "Anadolu Buluşmaları'nda sizlerden aldığımız
güç ve ilham veren görüşlerinizle stratejilerimizi şekillendiriyoruz. Hayallerimizin
peşinden gidebilecek ticari cesaret ve bilgi birikimi bu toplulukta ve bayilerimizde
fazlasıyla mevcut" dedi.

Avrupa'da canlanma beklenmiyor

Mustafa V. Koç, 2003 yılından bu yana Koç Topluluğu bayileri ile bir araya geldiklerini
hatırlatırken, bayileri Koç Topluluğu'nun temel taşlarından biri olarak nitelendirdiğini
hatırlattı ve "Büyük bir aile olduğumuza yürekten inanıyorum" dedi.

Koç konuşmasında dünya ve Türkiye ekonomisinin oluşturduğu zorlu dönemde bayi teşkilatının tüketici ile kurduğu doğrudan ilişki ile Koç Topluluğu'nun yüzünü temsil ettiğini vurguladı. Konuşmasında küresel dünya ekonomisini ve Türkiye'ye yansımalarını da değerlendiren Mustafa V. Koç, "Dünya ekonomisi açısından 2012 yılı oldukça sıkıntılı geçiyor. Avrupa'daki sorunların hala çözülememiş olması ekonomiler üzerinde Demokles'in kılıcı misali sallanıyor. Önümüzdeki dönemde Avrupa'da kayda değer bir ekonomik canlanma beklemek pek mümkün gözükmüyor" diye konuştu. Mustafa V. Koç, ABD'de gözlerin Kasım'daki başkanlık seçimlerine odaklandığını anlatırken, dünya ekonomisinin motoru konumundaki gelişmekte olan ülkelerde başta Çin olmak üzere belirgin bir yavaşlama gözlendiğini de vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik konjonktürüne bakıldığında dünyadaki çalkantılardan etkilendiğinin görüldüğünü belirten, Koç, "Ekonomi yönetimimizin enflasyon, büyüme ve finansal piyasalardaki istikrar arasındaki dengeyi gözetme konusunda son yıllarda gösterdiği başarıyı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğine inanıyorum" diye konuştu.

2.592 kişilik ek istihdam Mustafa V. Koç, uzun vadeli bakışla sürdürülebilir büyüme ve rekabetçilik için Koç Topluluğu olarak yatırımlara hızla devam ettiklerini de anlatırken, "2011'de toplam 2.9 milyar liralık kombine yatırım gerçekleştirdik. 2012'de ise bu rakam iki katına çıkarak 6.0 milyar lira seviyesine ulaşacak" dedi.

Yatırımlarla beraber istihdamda da büyüdüklerine dikkat çeken Koç "Belirsizliklere
rağmen bu yıl net 2.592 kişilik ek istihdam sağlayarak toplam çalışan sayımızı 83 bine çıkardık. Koç Topluluğu özel sektörde Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan grubu unvanını korumakta" diye konuştu. Koç Holding CEO'su Turgay Durak da Anadolu Buluşmaları'nın Koç Topluluğu'nun vizyonunu ve iş stratejilerini bayileri ile şekillendirip birlikte sahiplenmelerinde daima belirleyici olduğunu vurguladı. Yılın son aylarında da hız kesmeden satışlara odaklanarak 'bitiş çizgisi'ni geçmeleri gerektiğini kaydeden Durak, Son 3 aydaki hızımız 2013'ün başlangıcında bize önemli avantaj sağlayacak" diye konuştu.

Durak, yurtiçinde yavaşlayan büyüme süreci ve mali politikalar çerçevesinde getirilen ek vergilerin kendilerini zorlayacağına dikkat çekerek, "Yine de tempomuzu sürekli artırarak hep birlikte birincilik ipini göğüsleyeceğiz" dedi.

Bayilere 4 temel mesaj

[PAGE]

Bayilere 4 temel mesaj

Mustafa V. Koç, bayilere verdiği 4 temel mesajda şunları söyledi:

Hep birlikte başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için 'düşünülmeyeni düşünün'

Müşteri beklentileri her geçen gün yükseliyor. Yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güler yüzlü, çözüm üreten bir anlayışla müşteri yelpazenizi genişletin

Kurumsal yapınızı, tesislerinizi ve hizmet kalitenizi dünya standartlarına getirin

Bu amaçla insan kaynağınıza önem verin. İkinci ve üçüncü nesilleri iyi eğitin, iyi yetiştirin ve çalışanlarınıza yatırım yapın.

Bu konularda ilginizi çekebilir