Koç'a Ar-Ge merkezi belgesi verildi

Koç Topluluğu'na ait Tüpraş, Otokar, Ford Otosan, KoçSistem, Arçelik ve Tofaş'a, "Ar-Ge Merkezi" belgesi verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de özel sektör Ar-Ge harcamalarının yüzde 12'sini gerçekleştirdiği belirtilen Koç Topluluğu'na ait Tüpraş, Otokar, Ford Otosan, KoçSistem, Arçelik ve Tofaş'a, "Ar-Ge Merkezi" belgesi verildi.

Koç Topluluğu'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Arçelik A.Ş Genel Müdürü ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, çalışmalarını geliştirdikleri yenilikçi ürünlerle pazarda fark yaratan ve müşteriye değer katan firma olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini, Ar-Ge ve teknoloji çalışmalarını bu doğrultuda yönlendirdiklerini kaydetti.

Tofaş Genel Müdürü Ali Pandır da 1990'lı yıllarda, gelecekte daha da sertleşecek rekabete cevap verebilmek üzere Ar-Ge yatırımının şart olduğunu görerek, Aralık 1994'te Ar-Ge yapısını kurmaya karar verdiklerini kaydetti.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ise otobüs alanında Türkiye'nin pazar lideri, zırhlı ve zırhsız askeri araç alanında lider tedarikçisi olduklarını, kendi Ar-Ge çalışmalarının sonucu olan ürünlerin dünyada da büyük talep gördüğünü kaydetti.

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut da 10 milyon TL bütçeli, TÜBİTAK TEYDEB onaylı 5 Ar-Ge projesinin başlatıldığını, 5746 Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında, Ar-Ge çalışmalarını organizasyon yapısı içinde ayrı örgütlenmiş bir Ar-Ge Merkezi birimi olarak sürdürme kararı aldıklarını kaydetti.

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu ise "Yazılım" alanında çalışan kuruluşlar arasında ilk şirket, Türkiye genelinde ise 19'uncu merkez olma unvanını taşıdıklarını belirterek, KoçSistem ArGe ve Yenilik Merkezi'nin, bilgi teknolojileri ve iletişim sektörüne yönelik kalıcı ve yenilikçi proje ve ürünler oluşturmak, sektörün kaldıraç etkisini tüm sektörlerin yararına sunarak, ülke ekonomisini küresel rekabette sürdürülebilir ve kalıcı kılmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir