Koçtaş, 31'inci mağazasını Adana'da açtı

Bu yıl yüzde 25 büyüme planlayan Koçtaş, 1 milyar lira ciro hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Koç Holding'in ev geliştirme perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Koçtaş, Anadolu'da yaygınlaşma stratejisi doğrultusunda Adana mağazasını Optimum Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı.

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, törendeki konuşmasında, 2011 yılı sonuna kadar 6 mağaza daha açmayı planladığını bildirdi.

Yıl sonuna kadar yatırımlarının toplam tutarının 50 milyon doları bulacağını vurgulayan Haşimoğlu, "Koçtaş büyük şehirlerde ikinci, üçüncü, hatta dördüncü mağazalarını açmaya başladı. Büyükşehirler dışında Anadolu'da da potansiyeli yüksek olan illerde mağaza sayımızı artırma çabasındayız" dedi.

Haşimoğlu, 1996 yılında ilk mağazasını Bornova'da açan, 2005 yılından itibaren hızlı mağazalaşma sürecine giren ve 2007'den itibaren özellikle Anadolu'da yaygınlaşma stratejisini izleyerek Türkiye'nin değişik bölgelerindeki tüketiciye ulaşmayı hedefleyen Koçtaş'ın 31. mağazasını Adana'da açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

110 kişi istihdam edilecek

Haşimoğlu, 5500 metrekarelik alana kurulan Koçtaş Adana Mağazası'nda, 110 kişinin istihdam edildiğini belirterek, "Adana mağazası ile birlikte Koçtaş'ın toplam satış alanı 165 bin metrekareyi geçiyor. Adana mağazasında yapı malzemelerinden ev dekorasyona, bahçe mobilyalarından aydınlatmaya, mobilyadan banyo ve mutfağa kadar binlerce ürün tüketiciyle buluşacak" diye konuştu.

Bu yıl 6 mağaza daha açacak

Haşimoğlu, 2011 yılı sonuna kadar 6 mağaza daha açmayı planladıklarını belirterek, "Böylece bu yıl içinde toplam 700 yeni arkadaşımızı daha ailemize katacağız. Yüzde 25 büyüme hedefi ile Koçtaş'ın yıl sonunda 1 milyar lira cirolu bir şirket haline gelmesini bekliyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir