Koleksiyon gibi her ülkede 'ayrı banka' istemiyoruz

Özince, yurtdışı atağını Irak, Azerbaycan, Mısır ve Suriye'de 'şube'lerle sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, yurt dışında Irak, Azerbaycan, Mısır ve Suriye'de şube açma düşüncelerinin olduğunu söyledi.

Ersin Özince, İş Bankasının geniş şube ağına sahip olduğunu ve her yıl ortalama 60 civarında şube açtığını belirtti.

Özince, yurt dışında bir banka alarak büyümelerinin söz konusu olduğunu ifade ederek, son olarak Rusya'da 15 şube ve temsilciliği olan Bank Sofia'yı aldıklarını hatırlattı.

Almanya merkezli İşbank GMBH'nın şube adedi artırma çabasında olduğunu da belirten Özince, İşbank GMBH'nin Sofya'da şube açma iznini aldığını ve en kısa zamanda açılacağını söyledi.

Özince, Irak, Azerbaycan, Mısır ve Suriye'de şube açma düşüncelerinin olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bakü, Kahire, Bağdat, Erbil, Basra, Kerkük ve Süleymaniye'de şube açma düşüncemiz var. Bunların yanı sıra Halep ve Şam'ı da arzu ediyoruz. Biz bunların şube olmasını istiyoruz ancak bu ülkelerin çoğu şube değil de 'banka alın' ısrarı yapıyorlar. Ama biz koleksiyon gibi her ülkede ayrı bir banka almanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Biz her potansiyel ülkede banka açamayız. Ancak uygun satın alma imkanlarını değerlendirebiliriz. Örneğin Irak, yüksek potansiyelli bir ülke olmasına karşın bu konuda anlayış gösteriyor. İş Bankası markasının gücünü biliyor. İş Bankasının şubesinin, küçük bir bankadan daha fazla yarar sağlayacağını bildiği için bize şube için müsaade ediyor. Biz de her bir şube başına oradaki bankaların sermayesi kadar sermaye koyup işler yapacağız. Şube başına 7 milyon dolar sermaye koyacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir