Komisyon kararını değerlendirdi

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, 4 bakan hakkındaki Komisyon kararı için, "Meclisimizin takdirine saygı duyarız. Kimse AK Parti'ye dönük olarak vicdan ve adalet çağrısında bulunamaz." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Soruşturma Komisyonu'nun 4 bakan hakkındaki kararını değerlendirdi.

"Soruşturma Komisyonu'nun objektif raporuna, Meclisimizin takdirine saygı duyarız. Bu süreçte de bundan sonra da kaldığımız yerden yolumuza, kesin bir kararlılıkla devam ederiz. Hem de tek bir yürek olarak devam ederiz" diyen Davutoğlu, "Kimse AK Parti'ye dönük olarak vicdan ve adalet çağrısında bulunamaz. AK Parti siyasette vicdanın, adaletin ta kendisidir." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

Komisyon kararı ne olmuş olsaydı dahi, şu veya bu yönde, ne yönde seyretmiş olsaydı dahi geçen sene yaşadıklarımız, daha da öncesinde 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarımızın hukuka aykırı şekilde sorguya çağrılması, Gezi provokasyonları, 17 Aralık, 25 Aralık provokasyonları, 19 Ocak MİT TIR'larına operasyon, 27 Mart Dışişleri Bakanlığı'nın dinlenmesi, bütün bu süreç hiç şüpheniz olmasın ki bir darbe süreciydi, bir vesayet kurma süreciydi. Biz de bu sürecin karşısında dimdik durduk.

Hiç şek ve şüphe olmasın ki bu darbe teşebbüsü akim kalmıştır ve bu darbe teşebbüsünü yapanlar bugün tarih önünde de, millet önünde de hem mahcuptular, hem mahkumdurlar.

"Kimse AK Parti'ye vicdan ve adalet çağrısında bulunamaz"

Biz bu süreç içinde hiçbir şekilde komisyona (4 eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu) müdahil olmadık. Hiçbir komisyon üyesine şu veya bu yönde bir telkinde bulunmadık. Ama CHP ve diğer muhalefete baktığımızda her gün ihsası reyde bulundular.

Kimse AK Parti'ye dönük olarak vicdan ve adalet çağrısında bulunamaz. AK Parti siyasette vicdanın, adaletin ta kendisidir. Reformun ve yolsuzluklarla mücadelenin de ta kendisidir. Neyi ne zaman yapacağımıza, hangi tedbiri ne zaman alacağımıza biz karar veririz. Hiç kimsenin küçük tilki hesaplarıyla yönümüzü, istikametimizi değiştirmeyiz.

Bu konularda ilginizi çekebilir