Komisyonda 'Kürdistan' tartışması!

Bütçe görüşmeleri için oluşturulan komisyona MHP ile HDP milletvekilleri arasında yaşanan 'Kürdistan' tartışması damga vurdu. MHP'li vekil Günal'ın "Türkiye topraklarında Kürdistan var mı? sorusuna, HDP'li Kaplan, "Evet var, bal gibi var" yanıtını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın görüşmeleri gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, bütçe görüşmelerine katıldı. Bakan Ala'nın konuşmasının ardından söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ın konuşması, milletvekilleri arasında tartışmalara neden oldu. Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve komisyonun Ak Partili üyeleri Günal'ın konuşmasına tepki gösterdi. 

MHP Milletvekili  Mehmet Günal'ın, "Türkiye topraklarında Kürdistan var mı? Yüce Divan'a çıkacak yargılanacak olan Bakan’a soruyorum" deyince, araya giren HDP'li Hasip Kaplan, "Evet var, bal gibi var. Güneşin var olduğu gibi." yanıtını verdi.

123-006.jpg

"Sayın Kaplan sen de teröristsin"

Günal da, "Burası Türkiye toprakları  ve şehit kanlarıyla sulanmış topraklar. Kim 'Kürdistan var' diyorsa teröristtir, eğer sen de söylüyorsan Sayın Kaplan sen de teröristsin" diye tepki gösterdi.

Bu arada AKP’li milletvekilleri de araya girince gerginlik arttı. Görüşmelere bu nedenle ara verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir