Komutanlar serbest

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Org. Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Örnek savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - “Balyoz Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı nezaretinde savcılık sorguları yapılan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, serbest bırakılmasının ardından basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: “Gerek şahsıma, gerek Hava Kuvvetleri’ne, gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım. Bunu yeteri kadar yaptığıma inanıyorum ve şu an aranızdayım’’ dedi.

Emekli Orgeneral Fırtına ile emekli Oramiral Örnek serbest bırakılmalarının ardından geniş güvenlik önlemleri altında özel araçlarla ayrı ayrı adliyeden çıktı. Bu arada Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan gözaltındaki eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun da hakkında denetimli serbestlik hükmü uygulanarak serbest bırakıldı.

Savcı: Kaçmayacakları için bıraktık

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek’in serbest bırakılmasına ilişkin, “Aralık ayında yine ifadelerini alıp serbest bırakmıştık. Delilleri karartma teşebbüslerine rastlamadık. Dolayısıyla 2- 3 ay önce serbest bıraktığımız halde adreslerini terk etmedikleri için bu gerekçeyle tekrar kaçmayacakları düşüncesiyle serbest bıraktık’’ dedi.

Diğer yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Balyoz Güvenlik Harekatı Planı” iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili, “Medya dahil olmak üzere siyasetçiler, bürokrasi, herkes, kim bu yargılama sürecine müdahil olursa, tarih önünde sorumlu olur’’ dedi. Kapusuz, Meclis’in mutlaka Anayasa değişikliğini yapması gerektiğini ifade ederek, “Bütün milletvekillerini, bu pencereden bakarak, bunun gereğini yerine getirme sorumluluğuna davet ediyorum’’ dedi.

7 muazzaf subay ile 1 emekli albay tutuklandı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulandıktan sonra İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen 7 muvazzaf subay ile emekli Kurmay Albay Bülent Tunçay'ın tutuklanmasına karar verildi.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Albay Mehmet Yoleri ise sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.

Tümamiral Çetin, Tuğamiral Erdağ ve emekli Tuğgeneral Tanyeli tutuklandı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan Tümamiral Semih Çetin, Tuğamiral Turgay Erdağ ve eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Böylece, soruşturma kapsamında 3 gün boyunca adliyeye sevk edilen 48 kişiden, 31 muvazzaf ve emekli asker tutuklanmış oldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir