Kongre maratonunda sona yaklaşıldı

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ataş, kongre sürecinin sonuna yaklaşıldığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti'de 2017'nin Temmuz ayında başlayan kongre sürecinin sonuna yaklaşıldı.

Geçen hafta itibarıyla 915 ilçe kongresi tamamlanırken geriye İzmir ve İstanbul'daki 43 ilçedeki kongreler kaldı. İlçe kongrelerinde süreç 15 Nisan'da tamamlanacak.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Şu ana kadar 73 ilimizin kongresini tamamladık, 8 ilimiz kaldı. İllerimizi de inşallah bu hafta sonu Adana ve Hatay, 7 Nisan'da Aydın ve Denizli, 8 Nisan'da Siirt ve Van, 28 Nisan'da İzmir ile 6 Mayıs'ta İstanbul il kongrelerimizi tamamlayarak, il kongrelerimizi 6 Mayıs'ta bitirmiş olacağız" şeklinde bilgi verdi.

"Kongre temmuz ya da haziranda"

Ataş, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nin ramazandan sonraki bir zaman dilimi içerisinde her an yapılabileceğini ancak tarihinin belli olmadığını belirtti. Ataş, "MKYK'nın verdiği bir karar yok tarih olarak. Bizim öngörümüz haziran sonu olabilir, temmuz olabilir. Kesin bir tarih vermek istemiyorum ama Meclis tatile girmeden yapılması, okullar tatile girmeden yapılması doğal bir süreçtir diye düşünüyorum. Dediğim gibi bunun kararını verecek olan partimizin MKYK'sıdır. Çünkü olağan büyük kongrenin tarihini belirleme yetkisi ve kongrenin toplanma yetkisi MKYK'ya aittir." dedi.

Partisinin kongre sürecinde büyük bir değişim yaşandığını aktaran Ataş, 81 il başkanından 34'ünün, ilçe başkanlarından 400'ünün değiştiğini, il ve ilçe teşkilatlarının yönetiminde yapılan değişikliklerin oranının yüzde 52 olduğunu bildirdi. 

"Türkiye'nin bütünleşmeye ihtiyacı var"

AK Parti ile MHP arasındaki "Cumhur ittifakı"na da değinen Ataş, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bahçeli ile Sayın Genel Başkanımızın görüşmeleri sonucunda, alt komisyonların çalışmaları neticesinde ortaya çıkan tablo, Meclis'ten geçen tablo bugün Türkiye'nin geleceğiyle ilgili yerli ve milli duruşun altyapısını oluşturmaktadır. Biz bu ittifakın zedelenmemesi için azami gayret sarf etmek gerektiğini teşkilat mensuplarımızla paylaşıyoruz. Ben inanıyorum ki gelecekte bu ittifak artık bir bütünleşmeye vesile olacak bir ittifak olacaktır. Çünkü Türkiye'nin bu bütünleşmeye ihtiyacı var."

Bu konularda ilginizi çekebilir