Konuşacağına üzerine git

Bahçeli MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili Erdoğan'dan Başbakanlık sorumluluğununu yerine getirmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIZILCAHAMAM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili olarak, "Sayın Başbakan da meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar var" dedi.

Bahçeli, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Bahçeli, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin İstanbul'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin sorusu üzerine Bahçeli, şunları kaydetti:

"Çok üzücü bir terör eylemi olarak görülmesi lazım. Allah'a şükür can kaybı yok. Ancak çok büyük yaralanan vatandaşlarımız var. Son günlerde gelişen olayları dikkate aldığımızda seçim gününe kadar her türlü terör eylemiyle ülkeyi karşı karşıya bırakmak isteyenler olabilir. Siyasi iktidar konuyu çok ciddi ele almalı ve gerekli tedbirleri geliştirmeli ama bütün bunların temeli, sağlıklı bir istihbarat bilgiye dayalı olmalı. Olaydan sonra lüzumsuz konuşmalardan bu millet usanmıştır, bıkmıştır. Söylenecek çok söz yoktur. Terörle mücadeleyi çok kararlı, azimli bir şekilde yürütmek gerekmektedir."

Bir gazetecinin "kaset olaylarının seçim gününe kadar devam edeceği" yönünde iddiaların bulunmasını hatırlatmasına da Bahçeli, "Bizde böyle bir bilgi yok. Konu savcılığa intikal etmiştir. Savcılık çalışma yürütüyor. Sayın Başbakan da meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar var. Kimin elinde ne bilgi varsa kamuoyuna açıklamalılar. Siz medya olarak da onlara yardımcı olun isterseniz" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, bir gazetecinin parti avukatının dün Yüksek Seçim Kurulu'na siyasi partilerin seçim meydanlarında MHP'de yaşanan kaset olaylarının konuşulmaması yönünde bir talepte bulunduğunu anımsatması üzerine, "İktidar sorumluluğunu taşıyanlar, sorumluluğu yerine getirmek yerine meydanlara taşıyarak konunun istismarını yapmamaları için bu bir 'demokratik uyarıdır" dedi.

Economist: Kasetler seçimi etkiler

Öte yandan, İngiliz Economist dergisi, MHP ile ilgili kaset iddialarının, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde önemli etkisi olabileceğini yazdı.

Haftalık çıkan dergide yer alan makalede, son haftalarda internette yayımlanan görüntü kayıtları sonrasında MHP'den üst düzey 10 yetkilinin istifa ettiği anımsatılarak, şöyle denildi:

"Skandalın 12 Haziran'daki seçim üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Birçok MHP yetkilisi skandalın arkasında AKP'nin olduğunu savunuyor. Onlara göre, AKP'nin amacı MHP'yi yüzde 10 barajının altına düşürmek. Şu anda MHP'nin Meclis'te 70 sandalyesi var. MHP'nin barajı geçememesi AKP'ye daha fazla milletvekili kazandıracak ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı şansını güçlendirecek bir anayasa yapabilecek."

Sızan görüntü kayıtlarından AK Parti'yi suçlamayanların olduğu da belirtilerek, emekli MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş'in "kayıtların Bahçeli'den rahatsız olan MHP'lilerin işi olduğunda ısrarlı" olduğu kaydedildi.

"Geçen yıl yapılan referandumda Bahçeli'nin anayasa değişikliği paketini reddetme çağrısında bulunmasından bu yana partiye desteğin azalmaya başladığını" kaydeden Economist, "Bahçeli'nin kasetlerin arkasında Fethullah Gülen cemaatinin olduğunu söyleyerek öfkeyi daha da artırdığı" yorumunu yaptı.

Bazı anketlere göre, kaset iddialarının MHP'ye sempatiyi artırdığını gösterdiğinin kaydedildiği makalede, şu ifadelere yer verildi:

"Seks kasetleriyle şantaj Türk siyaseti için yeni bir şey değil. CHP'nin eski lideri Deniz Baykal da böyle bir skandal sonrasında istifa etmişti. CHP milletvekili Çetin Soysal, son yıllarda aralarında AKP'lilerin olduğu 3 bin kişinin dinlendiğini, hükümetin bunları durdurmak için hiçbir şey yapmadığını söylüyor."

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir