Konya Endüstri Zirvesi Fuarı, 30 Nisan'da başlıyor

Fuara 30 ülke ve 60 ilden 60 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Endüstri Zirvesi Fuarı'na 30 ülke ve 60 ilden, 60 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. 

Ersözlü, 30 Nisan - 3 Mayıs'ta TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Konya Endüstri Zirvesi Fuarı ile ilgili düzenlediği tanıtım toplantısında, geçen yıl 377 firmanın katıldığı söz konusu fuarda 766 markanın sergilendiğini hatırlattı. 

Bu yıl 66 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilecek fuarda 24 ülkeden 525 firma ve bin 546 markanın yer alacağını dile getiren Ersözlü, bir yıldır fuarın tanıtım faaliyetlerini yürüttüklerini ifade etti. 

Gaziantep'ten İstanbul'a 60 farklı ilden ziyaretçilerin fuara katılacağını anlatan Ersözlü, şunları kaydetti: 

"Fuarı 30 ülke ve 60 ilden 60 bin ziyaretçinin gezeceğini umuyoruz. Türkiye genelinde her türlü imalatta, faaliyette bulunan iş adamlarımız, firma sahipleri de bu fuarda olacak. Fuar vesilesiyle şehirde yapılacak etkinliklerden dolayı oteller dolu. Fuarın şehir dinamiklerine etkileri açısından güzel gelişmeler var." 

Makine İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri Nail Türker de fuara ilk defa katılacaklarını bildirdi. Fuarların başka illerde yapılmasının sektörün çeşitlilik kazanmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Türker, fuarın Konya'da olmasının hem imalatçılar hem de satıcılar için önemli olduğunu belirtti. 

12. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı, Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi ve Otomasyon Fuarı ve İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı, Konya Döküm ve Saç İşleme fuarlarıyla eş zamanlı olarak, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği, Makina İmatçıları Birliği, Konya Ticaret Odası, Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB'in destekleriyle gerçekleştirilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir