Konya Şeker motorin dağıtacak

Üreticilere 25 milyon avans yardımının ardından 5 milyon 800 bin ton da motorin dağıtılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Üreticilerine 10 gün önce 25.2 milyon lira avans desteği veren Konya Şeker'in şimdi de 20.7 milyon lira değerinde 5 milyon 800 bin ton motorin dağıtacağı bildirildi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanabilmesinin ilk koşulunun üreticinin desteklenmesi olduğunu belirtti.

Konuk, 10 gün önce 25.2 milyon liralık nakdi avans desteği verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumartesi gününden itibaren 20.7 milyon lira değerinde 5 milyon 800 bin ton motorini üreticilere dağıtacağız. Dağıtılan motorin desteğiyle birlikte üreticilere yeni kampanya döneminde toplam 101.6 milyon liralık avans şimdiden ödenmiş olacak."

Ülke ekonomisinin istikrarının teminatlarından birinin tarım sektörü olduğuna dikkati çeken Konuk, tarım sektörünün ülke ekonomisine daha çok katkı vererek, refah üretmesinin, sektörün kalkınmasının ve tarımsal sanayinin gelişmesinin tarımsal üretimin sürmesine bağlı olduğunu vurguladı.

Dağıtımına başladıkları motorin desteğinin çiftçi odaklı bir şirket olmalarının sonucu olduğunu anlatan Konuk, Konya Şeker olarak bugüne kadar üreticileri sahipsiz bırakmadıklarını, desteklerinin tohumun tarlaya atılmadan başladığını ve hasattan sonra da devam ettiğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir