Konya'daki kaçakçılık operasyonunda 15 kişi 'serbest'

Operasyonda aralarında bir yerel gazetenin müdürünün de bulunduğu 15 kişi serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Konya'da çıkar amaçlı suç örgütüne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan yaklaşık 70 kişiden 15'i serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Konya'nın yanı sıra farklı illerden gözaltına alınan çok sayıda kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde yer olmadığı için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getiriliyor. 70'e yakın kişinin gözaltına alındığı operasyonda, bu sabaha kadar ifadeleri alınan 15 kişi serbest bırakıldı. Serbest kalanlar arasında Konya'da bir yerel gazetenin genel müdürü de bulunuyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü, 26 Nisan 2008'de Okyanus Şirketler Grubu'nun çeşitli hastanelerden aldığı temizlik, güvenlik, görüntüleme cihazı ve yemek ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu gerekçesiyle söz konusu şirketin binasında, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde arama yapmış, bilgisayarlara ve ihale evrakına el koymuştu. Aynı operasyon kapsamında dün aralarında Okyanus Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, bazı şirket yöneticileri, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M. ile aynı şirkette çalıştığı belirtilen ADD Konya Şube Başkanı A.A. da gözaltına alınmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konya Şube Başkan Yardımcısı Ayşe Ünal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, başkan A.A'nın çalıştığı özel bir şirket hakkındaki soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. A.A'nın uzun yılar değişik kurumlarda görev yapmış emekli bir bürokrat olduğunu ifade eden Ünal, "A.A, devletimize ve milletimize hizmet ettiği süre içerisinde SSK Müfettişliği, SSK Konya İl Müdürlüğü ve SSK Başmüfettişliği görevlerinde bulunmuş, görev yaptığı uzun yıllar içinde tüm Konya kamuoyunun bildiği gibi hiçbir şaibeli ve kirli işe bulaşmamıştır" diye konuştu.