Korgeneral Olcan pazartesi İstanbul Adliyesi'nde olacak

Balyoz Soruşturması: 3'ü emekli, 9'u muvazzaf 12 subaydan bazıları İzmir Adliyesi'nde ifade verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul- "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Korgeneral Yurdaer Olcan'ın, Pazartesi günü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geleceği öğrenildi.

Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyetince, hakkında yakalama emri çıkarılan ve sağlık sorunları nedeniyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesinde tedavi altında olan Korgeneral Yurdaer Olcan, 17 Mayıs Pazartesi günü Bekiştaş'taki İstanbul Adliyesine gelecek.

GATA'tan dün taburcu olan Olcan, Pazartesi günü Merkez Komutanlığına giderek teslim olacak.

12 subaydan bazıları İzmir Adliyesi'ne geldi

"Balyoz Planı" iddiaları kapsamında, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ifadeleri alınacak 3'ü emekli, 9'u muvazzaf olmak üzere toplam 12 subaydan bazıları, İzmir Adliyesine geldi.

İzmir Adliyesi'ne, sabah saatlerinde ilk önce Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Doğar geldi. Bir süre sonra da sivil plakalı iki araç otoparkına girerek, ifade için gelen subaylardan bir bölümünü indirdi.

Subayların, Başsavcı Vekili Doğar'ın odasında ifade vermeye başladıkları öğrenildi. Gazeteciler ise adliye binasına alınmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Balyoz Planı iddiaları kapsamında, İzmir'de görev yapan ve emekli olduktan sonra kentte yaşayan 12 subayın ifadesinin alınması yönünde talimat vermişti. Talimat gereği ifadelerine başvurulacak isimler şunlar:

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral K.S, Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral H.H, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral L.G, Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral M.F.İ, albaylar Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F.D, Y.B.B, N.A, Yarbay M.B.K ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görev yapan Albay N.K ile emekliler H.H.D, H.Y ve T.B.G.

Bu arada "Kafes Eylem Planı" iddiaları soruşturmasına ilişkin daha önce Koramiral K.S. ile Tuğamiral M.F.İ'nin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeleri alınmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir