Korgeneral Olcan serbest bırakıldı

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilen Korgenaral Yurdaer Olcan, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddiaları soruşturması kapsamında adliyeye gelen ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan, serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Korgeneral Yurdaer Olcan'ın ifadesi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Süleyman Pehlivan ve Ali Haydar tarafından alındı. Pehlivan ve Haydar, ifade işleminin ardından Korgeneral Olcan'ı tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesince tekrar ifadesine başvurulan Olcan, daha sonra serbest bırakıldı.

Korgeneral Olcan, yemekhane kapısından çıkarak adliyeden sivil plakalı askeri bir araçla ayrıldı. Bu sırada, çok sayıda sivil kıyafetli askeri koruma, Olcan'ın görüntüsünün alınmasını engelledi.

Olcan'ın ses kaydı alındı

Olcan'ın avukatı Şener Atılgan, müvekkilinin Cumhuriyet savcıları Süleyman Pehlivan ve Ali Haydar tarafından ifadesinin alındığını söyledi.

Gazetecilerin soruları üzerine, saymadığı için Olcan'a kaç soru sorulduğunu bilmediğini ifade eden Atılgan, ifade sırasında Olcan'ın ses kaydının alındığını kaydetti.

Müvekkili Olcan'ın sağlık sorunu olduğunu dile getiren Atılgan, "Biz kendiliğimizden geldik zaten. Yani ameliyat olma durumu vardı. Ama bu operasyonla beraber, 'kendimizden gidelim, ifademizi verelim, bir yanlış anlaşılmaya meydan verilmesin' dedik" şeklinde konuştu. 

Avukat Atılgan, müvekkili Olcan'ın, 'Örgüt üyeliği' iddiasıyla mahkemeye sevk edildiğini de sözlerine ekledi. Olcan'ın diğer avukatı Armağan Güner de müvekkilinin boyun fıtığı rahatsızlığı olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Güner, ameliyat olmadan önce Cumhuriyet savcılarını aradıklarını ve savcının kendilerine gün vermesi üzerine bugün adliyeye ifade vermeye geldiklerini kaydetti.

Bu arada Korgeneral Olcan'ın, 'Delil durumu' ve 'Kaçma şüphesi bulunmaması' gerekçeleriyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir