Korsan taksiler, Hazine'nin olsun

TESK Başkanı, trafikten men edilecek araçların Hazine'ye irad kaydedilmesini talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin korsan taksi istilasına uğradığını ifade ederek, korsan taksicilik yapan araçların trafikten men edilerek, Hazine'ye irad kaydedilmesini talep etti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yıl önce 125 bini bulan taksici esnafın bugün 75 bin civarına gerilediğini, korsan taksi sayısında ise önemli artış olduğunu bildirerek "Çünkü, 'Rent a car' firmaları bugün ülkemizin dört bir yanında ve genellikle büyükşehirlerde korsan taksicilik kol geziyor" değerlendirmesinde bulundu.

Korsan taksicilik ile ilgili mevcut uygulamadaki cezaların yetersiz kaldığına işaret eden Palandöken, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Birçok 'Rent a Car' firması özel VIP taşımacılık hizmeti veriyor. Gerçek taksici esnafı trafiğin çilesini çekerken, haksız kazanç peşinde olan korsanlar şehir trafiğinde cirit atıyorlar. İnanılmaz bir şekilde her geçen gün çoğalan korsan taksiciliğin önüne mutlaka geçilmelidir. Bunun için en uygun ceza uygulaması kaçak ormancılıktaki gibi olmalıdır. Yani yakalanan korsan taksicilik yapan kişilerin araçlarına Hazine el koymalı ve irad kaydetmelidir. Aksi halde korsan taksiciliğin önüne geçilemez."

Bu konularda ilginizi çekebilir