Korsan taşımacılık sona erecek

Plaka tahdidinin getirilmesiyle korsan taşımacılık da sona erecek, servis sayıları bilinir ve denetlenebilir hale gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Ali Bayraktaroğlu, plaka tahdidinin getirilmesiyle servis sayılarının bilinir ve denetlenebilir hale geleceğini, korsan taşımacılığın sona ereceğini bildirdi. 

Bayraktaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da hayata geçirilmesi planlanan ve halihazırda 27 ilde devam eden tahdit uygulamasının, kentte çalışan servis şoförlerinin haklarını koruyacağını belirtti.  

Tahdit uygulamasıyla ilde servis sayılarının ortaya çıkacağını ve trafikteki araç rakamlarının denetlenebilir hale gelebileceği aktaran Bayraktaroğlu, şunları kaydetti: 

"Plaka tahdidinin getirilmesiyle servis sayıları bilinir ve denetlenebilir hale gelecek, korsan taşımacılık ortadan kalkacaktır. Bu da İstanbul'daki trafiğe çıkan araç sayısını azaltacaktır. Servis araçlarına bir standardın getirilmesiyle sektör daha kaliteli hale gelebilir. Böylece sürücülük mesleğini geçim kaynağı olarak seçen ve fiilen çalışmakta olan servis işletmecilerinin haklarının korunması sağlanacaktır."  

Ali Bayraktaroğlu, bu uygulamayla kent trafiğinde yer alan araç sayısının da azalacağını savundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir