KOSGEB'den İzmirli kadın girişimcilere destek

İzmirli 30 kadın girişimciye girişimcilik eğitimi verilecek, ardından kendi işletmelerini kurmaları için 100 bin liralık kredi sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile KOSGEB arasında imzalanan işbirliği protokolüyle İzmirli 30 kadın girişimciye girişimcilik eğitimi verilecek, ardından kendi işletmelerini kurmaları için 100 bin liralık kredi sağlanacak.

EBSO'da düzenlenen işbirliği protokolü imza töreninde konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB'in 10 yılda yürüttüğü eğitim ve danışmanlık çalışmalarının bir o kadarını bu yıl içinde yaptıklarını belirtti. Kaplan, "Daha önce 10 yılda 6 bin girişimci eğitimlerden yararlanmışken, bu sene bu rakam 7 bini buldu. Bunu önümüzdeki dönemde 12 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Gazetecilerin, İzmirli girişimcilerin, 3 milyar liralık KOSGEB kredi paketinin ne kadarından yararlandıklarını sorması üzerine Mustafa Kaplan, ölçek endeksli kredilerden 4 bin 914 işletmenin yararlandığını, tutarın 203 milyon lira olduğunu, ihracat kredisinden ise 623 işletmenin faydalandığını ve bu tutarın da 110 milyon lirayı bulduğunu ifade etti.

Kaplan, EBSO ve KOSGEB arasında hazırlanan işbirliği protokolü uyarınca kendi işletmesini kuran kadın girişimcilere 27 bin lirası hibe, geri kalanı sıfır faizle geri ödemeli olmak üzere 100 bin liralık destek sağladıklarını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir