Kosova'dan Türk iş adamlarına yatırım daveti

Kosova Başbakanı Taçi, girişimcileri, altyapı, otopark, havalimanı ve enerji alanında yatırım yapmaya beklediklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk iş adamlarını Kosova'ya yatırım yapmaya davet eden Kosova Başbakanı Haşim Taçi, girişimcileri, altyapı, otopark, havalimanı ve enerji alanında yatırım yapmaya beklediklerini kaydetti.

Konuk Başbakan Taçi, Çırağan Sarayı'nda Türk basın mensuplarıyla çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Taçi burada yaptığı konuşmada, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tarihi bir görüşme yaptıklarını belirterek, bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geleceğini söyledi. 

Kosova'yı, Dünya Bankası ve IMF'ye üye olmasının ardından 69 ülkenin tanıdığını anımsatan Taçi, ülkesinin, yeni demokratik standartlar üzerinde inşa edildiğini kaydetti.

Kosova'nın, ülkede yaşayan Türkler, Arnavutlar, Sırplar ve Boşnakların vatanı olduğunu ifade eden Taçi, Avrupa ve Atlantik ülkeleri kurumlarıyla entegrasyonu hedeflediklerini anlattı.

Türkiye ile ilişkilerin Kosova için çok önemli olduğunu ifade eden Taçi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan benim büyük ağabeyim. Erdoğan'a ve Türk halkına, desteklerinden ve Kosova'yı tanıdıkları için çok müteşekkirim" dedi.

Haşim Taçi, Kosova ile Türkiye'nin stratejisinin ortak olduğunu belirterek, bu anlamda Türkiye ile diplomatik, ekonomik, eğitim, sağlık ve savunma alanlarında işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Türk iş adamlarını Kosova'ya yatırım yapmaya davet eden Taçi, girişimcileri, altyapı, otopark, havalimanı ve enerji alanında yatırım yapmaya beklediklerini kaydetti.

Taçi, "Türkiye ve Kosova arasındaki mükemmel ilişkiler, iki ülke halkının çıkarınadır" dedi.

Kosova'nın bağımsızlığının bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Taçi, "AB ve NATO'ya üye olmak için iyi komşuluk ilişkileri inşa etmekteyiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin sıklaştırılmasına nasıl yaklaşıyorsunuz? Sırbistan ile ilişkilerinizin düzelmesinde Türkiye'nin ilişkilerinin katkısı olabilir mi" sorusuna Taçi, "Türkiye'nin bölgedeki aktif rolünü önemsiyorum. Türkiye'den bölgenin istikrarı için Balkanlar'da daha aktif rol bekliyorum. Ankara-Belgrad arasındaki iyi ilişkiler, bölgenin istikrarına katkıda bulunacaktır" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir