Kozmetikçiler ihracattan umutlu

Sektör, Ortadoğu'ya satışta yaşanacak sıkıntıya rağmen hedefini 1 milyar 100 milyon dolar olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Kozmetik sektörü yaşanan toplumsal karışıklık ve olaylara rağmen Ortadoğu ülkelerine satışta sıkıntı yaşayacak olmasına karşın, 2011 hedefini 1 milyar 100 milyon dolar olarak belirledi.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, modern hayatın gereği olarak hızla gelişen kozmetik sektörünün, bireysel mutluluk vermenin yanı sıra ülkelere yüksek gelir getiren bir sanayi dalı olduğunu söyledi.

Türk kozmetik sektörünün, ISO, CE, GMP gibi ürün ve kalite standartlarına uygun ürünleriyle gerek AB gerekse küresel pazarda rekabetçi konumda olduğunu belirten Akyüz, ihracatın da bu kapsamda son yıllarda artmaya başladığını bildirdi.

Akyüz, geçen yıl Türk kozmetik ve kişisel bakım ürünleri ihracatının 925 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, "Kozmetik sektöründe Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sırasıyla 75 milyon dolarla Irak, 36 milyon dolarla Rusya Federasyonu, 20 milyon dolarla Libya oldu. Sektörün ihracatının yoğunluk gösterdiği bölgeler ise Orta Doğu ve Doğu Avrupa ülkeleri. Avrupa ülkelerine yaptığımız kozmetik ihracatı ise düşük seviyelerde" dedi.

Ortadoğu'da yaşanan sosyal olayların, kozmetik sektör ihracatını olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Akyüz, "Olayların çok uzamadan sona ermesi durumunda, kozmetik sektörü ihracatımızın 2011 yılı sonunda 1 milyar 100 milyon dolar olması mümkün."dedi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir