KPSS'nin iki oturumu tamamlandı

Kamu Personeli Seçme Sınavının ilk günkü iki oturumu tamamlandı. KPSS, yarın üçüncü ve dördüncü oturumlarla devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavının ilk günkü iki oturumu tamamlandı. KPSS, yarın üçüncü ve dördüncü oturumlarla devam edecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı. Sınava 474 bin 184 aday katıldı.

Adaylara sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil testlerinden sorular yöneltildi. Yabancı Dil testi isteğe bağlı olarak yanıtlandı. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin cevaplandırılması için 120 dakika, Yabancı Dil testinin cevaplandırılması için ise 60 dakika süre verildi.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin süresi bittikten sonra soru kitapçıkları ve cevap kağıtları toplandı ve koruma altına alınarak paketlendi. Yabancı Dil testi uygulanan salonlarda bu teste geçilirken ara verilmeyerek, bu testin soru kitapçığı/cevap kağıdı poşeti dağıtıldı, cevap kağıdı ile ilgili işlemler bittikten sonra sınavın bu bölümü başlatıldı.

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ikinci oturumu olan eğitim bilimleri testi sınavına da 81 il merkezi ve Lefkoşa'da 278 bin 47 aday katıldı. Sınavda eğitim bilimleri testini cevaplamaları için adaylara 150 dakika süre verildi.

Öğretmen olarak atanmak isteyen adayların zorunlu olarak katıldığı sınavda, eğitim psikolojisi, program geliştirme ve öğretim ile rehberlik konularında sorular yöneltildi. KPSS sınavı, yarın yapılacak üçüncü ve dördüncü oturumlarla sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir