Kredi kartı dolandırıcılığından 12 kişi tutuklandı

Antalya'da operasyon sonucu adliyeye sevk edilen 13 kişiden 12'si tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da düzenlenen kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 12'si tutuklandı, zanlı polis memuru adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Türk vatandaşları ile yabancılara ait çok sayıda kredi kartı bilgisinin Antalya'da bir suç örgütünün üyeleri aracılığıyla temin edilmesi ve encoder (kodlayıcı) cihazlarıyla bilgilerin sahte kredi kartlarına kopyalanmasıyla ortaya çıkarılan dolandırıcılık operasyonunda Antalya ve İstanbul'da gözaltına alınan zanlılar mahkemeye çıkarıldı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte liderlik, yöneticilik yapma, örgütün faaliyetleri çerçevesinde banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılardan İzzet S, Mehmet Boğaç Ö, Deniz Ş, Selahattin Y, Umut K, Ali A, Resul Murat Ç, Süleyman A, Murat L, İlker K, Ahmet H, Birol A. tutuklandı. Gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan polis memuru Mehmet D. ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

Polis ekiplerince 4 aydır sürdürülen çalışmanın ardından bilişim suçlarına yönelik Antalya il merkezi ile Manavgat, Aksu ve Serik ilçelerinde 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, suç örgütünün üyesi olduğu iddiasıyla Antalya'da görevli polis memuru Mehmet D'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.Türk ve yabancı 5 bini aşkın kişinin kredi kartı bilgilerini bilgisayar korsanları ve paravan şirketler aracığıyla elde eden suç örgütü üyelerinin 5 milyon TL haksız kazanç sağladığı bildirilmişti. Suç örgütü elebaşının polislikten ihraç edilen İ.S. olduğunu öne sürülmüştü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir