Kredi kartı yerine tüketici kredisi kullanın

Merkez Bankası, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin gereksinimlerini tüketici kredileri yoluyla karşılamalarını önerdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA – Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarının diğer ülkelerde olduğu gibi bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlendiğine dikkat çekerek, bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacağını dile getirdi. 
Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı 1 Ocak 2012'den itibaren yüzde 2.12'den yüzde 2.34'e, aylık azami gecikme faizi oranı ise yüzde 2.62'den yüzde 2.84'e yükseltildi. 
ABD doları ve euro cinsinden azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadı. 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı dolar için yüzde 1.70 ve euro için yüzde 1.64, aylık azami gecikme faizi oranı ise dolar için yüzde 2.20 ve euro için ise yüzde 2.14 olarak belirlendi. Söz konusu oranlar azami oranlar olup, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün olmayacak. 
Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecek. 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce kamuoyuna duyurulacak. 
Merkez Bankası açıklamasında bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediğine dikkat çekerek, bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacağını dile getirdi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir