Kriptolu telefona bakan 5 kişi izne ayrıldı!

Başbakan Erdoğan'ın ses kaydının açık ve net olarak montaj olduğunu belirten Bakan Işık, TÜBİTAK'ta 5 kişinin izne çıkarıldığını 1 kişinin ise görevden alındığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında "TÜBİTAK'ta değişime gidiyoruz" ifadesinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta görev yapan 5 personelin izne çıkarıldığını ve 1 kişinin ise görevden alındığını bildirdi.

Fikri Işık, şunları söyledi:

"Yeni atanan BİLGEM Başkanı’na verdiğim talimat, kriptolu telefonların incelenmesidir. Bu talimat dün verilmedi. Talimatı 1 Şubat’ta verdim. Güvenlik, donanım ve yazılımı incelemeye alınacak. Kriptolu telefonlara bakan 5 kişi izne ayrıldı. Bu kişiler hakkında idari soruşturma ve teknik inceleme talimatı verdim."

 Fikri Işık, ayrıca TÜBİTAK'ta görevden alınan personelin olduğunu belirterek, Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Murat Aydın'ın da görevden alındığını bildirdi. 

"Ses kayıtları montaj"

Fikri Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalara ilişkin ses kaydı konusunda ise, "Başbakanlık, TÜBİTAK'tan teknik bir inceleme isterse yaparız. Ama bu, teknik incelemeye gerek kalmadan, çok açık ve net olarak montajdır" dedi.

Bakanı Işık, kriptolu telefonlara ilişkin bir inceleme yapıldığını belirterek, "Bunu, dinlemeyi kim ve nasıl yapmış? diye yapıyoruz" dedi.

Fikri Işık, "Sayın Başbakanın telefonu dinlenmiş. Bu 17 Aralık süreci ile ortaya çıkan bir durum" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir