Kritik YAŞ öncesi şok: Komutanlar emeklilik istedi

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ile kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları emekliliklerini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TSK'da Yüksek Askeri Şura öncesi çıkan kriz, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının istifasını getirdi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel hariç, üç kuvvet komutanı da Koşaner'in ardından emekliliklerini istediler.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, katıldığı Çankaya Köşkü’ndeki üçlü zirvenin ardından Genelkurmay Karargahın’da yaptığı değerlendirme toplantısının ardından istifa kararı aldı. Orgeneral Koşaner’in ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay'ın da istifa ettiği bildirildi.

Genelkurmay Karargahı’ndan yapılan açıklamada Koşaner'in “gördüğü lüzum üzerine” istifa ettiği belirtildi.

Org. Koşaner'den veda mesajı

Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliliğini isteyen Orgeneral Işık Koşaner veda mesajı yayınladı. Koşaner mesajında, "Şartlar ne olursa olsun TSK'nın kahraman mensuplarının kutsal görevlerinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstün disiplin, cesaret ve fedakarlıkla başarıya ulaşacaklarına olan kesin inancımı bir kez daha güvenle ifade ederken, TSK'nın tüm mensuplarına sağlık ve esenlikler dilerim" dedi.

Erdoğan ve Özel, Köşk'te

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'le görüştükten sonra Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in emekliliğini istemesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüştü.

Atalay, Başbakan Erdoğan ile Atalay'ın görüşmesinin ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, saat 19.22'de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Orgeneral Özel, Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra Çankaya Köşkü'ne çıktı.

YAŞ toplanabilecek mi?

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir