Krizden korkan Japonya, tahvillere sarıldı

Japonya, EFSF'nin dünkü ihalesinde tahvillerin yüzde 13'ünü aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TOKYO - Japonya, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) dün düzenlediği kısa vadeli tahvil ihalesinde yaklaşık 260 milyon avro tutarında tahvil satın aldı. EFSF'nin yaklaşık 1,97 milyar avro borçlandığı 3 ay vadeli tahvil ihalesinde bu rakam, toplam tahvillerin yüzde 13'ünü oluşturuyor.
Japonya, yılbaşından bu yana EFSF'nin düzenlediği dört ayrı orta ve uzun vadeli tahvil ihalesine katılmış, yaklaşık 2,98 milyar euro değerinde tahvil satın almıştı.
Çin'den sonra dünyanın en fazla döviz rezervine sahip Japonya, EFSF'nin ilk üç ihalesinde tahvillerin yaklaşık yüzde 20'sini, 7 Kasım'da düzenlenen dördüncü ihalesinde ise tahvillerin yüzde 10'unu satın aldı.
11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinin etkilerinden kurtulmaya çalışan Japonya ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 5,6 büyüdü. Ancak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Japonya, küresel ekonomik toparlanmayı tehdit eden ve ülkenin ihracatını olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle Euro Bölgesi borç krizinden endişe duyuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir