”Krizden, küçük maliyette, büyük yatırımlarla çıktık”

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, kriz ortamlarında yatırım yapılmasını önerdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, kriz ortamlarında yatırım yapılmasını önererek, "Biz krizden, daha düşük maliyette daha büyük yatırımlar yaparak çıktık" dedi.

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DÜSİAD) düzenlediği "Markalaşma" konulu konferansta konuşan Vahap Küçük, küresel ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Yunanistan'ın içinde bulunduğu durumdan örnekler verdi. "Yunanistan'ın halini hepimiz görüyoruz" diyen Küçük, "Oradaki kriz İspanya'yı tetikleyecek. Türkiye'ye baktığımızda çok şükür birçok ülkeyi büyüme noktasında geride bırakacağız. Yunanistan'ın geliri sadece turizmdi, üretim yoktu. Üretim yapmazsanız bu hale gelirsiniz. Yunanistan, işçilerine saat 08.30'da işe gelmeleri için ekstra prim veriyordu" dedi.

Türkiye'nin 30 yıllık sanayi kültürünün bulunduğuna dikkati çeken Küçük, "Avrupa Birliği ülkeleri, sanayileşmiş, artı bilgi çağına geçmişlerdi. Biz de hem sanayiyi yakalayıp hem de bilgi çağına geçmek zorundaydık. İş adamı olarak bizlerin yapmış olduğu yanlışlar da oldu. Markalaşma, kurumsallaşma, bu iki kelimeyi gerektiğinden fazla kullanıyoruz. Önce, ülkenin marka olması lazım. Ülkenin marka olabilmesi için içindeki şirketlerin marka olması lazım. Şirketlerin marka olabilmesi için de, içerisinde çalıştırdığı kişilerin marka olması lazım. Marka aslında insandır" diye konuştu.

Krizlerde birçok şirketin küçüldüğünü ve işten çıkarmaların yaşandığını hatırlatan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, iş adamlarına uyarılarda bulunarak, bu yanlışlara düşmemelerini istedi.

Vahap Küçük, "Kriz ortamlarında, aksine yatırım yapacaksınız. Çünkü kriz ortamlarında, kiralayacağınız bir yerin fiyatı oldukça aşağıya düşüyor. İnşaat yapacaksanız, demirin ya da başka bir malzemenin fiyatı oldukça düşük oluyor. Biz, krizden daha düşük maliyette daha büyük yatırımlar yaparak çıktık" şeklinde konuştu.

Konferansa Düzceli iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir