Krize rağmen büyüyen sektör

Ulaştırma Bakan Yıldırım, 2003 yılından bu yana bilişim sektöründeki yatırımın 3,5 kat arttığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2003 yılından bu yana bilişim sektöründeki yatırımın 3,5 kat arttığını söyledi. Bakan Yıldırım, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Avrupa Serbest Bölgesi'nde Hewlett-Packard (HP) ve Foxconn işbirliğiyle hayata geçirilerek üretime başlayan Foxconn masaüstü bilgisayar fabrikasının açılış törenine katıldı.

Artık milyonlarca insanın bilginin olduğu her yerde, zaman ve mekan tanımadan birbiriyle konuşabildiğini anlatan Yıldırım, bilginin dünyayı küresel bir köy haline getirdiğini söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin, dünya bilgi toplumu içinde yerini almak için başlattığı çalışmalar ve hedefe ulaşabilmek için attığı adımlar var. Biz de bilişimle ilgili yapılan her türlü yatırımı destekliyoruz. Bilişim yatırımcılarının hedef ve projelerini nasıl en ekonomik ve verimli olacağına karar vermemiz ve bu yönde hükümet olarak gerekli desteği vermemiz gerektiğini düşünüyorum."

Dünyada küresel bir işsizlik olduğunu belirten Yıldırım, "Yolun daha başındayız. İki üretim hattı var ve bu hat altıya çıkacak. 1500 çalışana bu fabrikada iş imkanı sağlayacağız. İleride burada araştırma ve geliştirme (ar-ge) çalışmaları da yapılacak. Bu yatırımın gittikçe büyüyen bir yatırıma dönüşeceğinden hiç şüphem yok" diye konuştu.

Krize rağmen büyüdü

Hükümetin, Cumhuriyetin 100. yılına yönelik hedefleri olduğunu bildiren Yıldırım, bu hedeflerin arasında ulaşım ve eğitimin de bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin son 8 yılda dünyanın 26. ekonomisi haline geldiğini anlatan Yıldırım, 10 yıl içinde de dünyanın en hızlı büyüyen 10 ülkesi arasına gireceğini ifade etti.

Türkiye'nin bilgi toplumu olma iddiasında çok önemli adımlar attığını bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"2003 yılından bu yana bilişim sektöründe yatırım 3,5 kat arttı. Yaşanan küresel krize rağmen büyüyen iki sektörden birisi bilişim sektörü. Türkiye'de irili,ufaklı 430 işletme bilgisayar yazılım ve donanım işiyle uğraşır hale geldi. Türkiye, bilgi toplumu olma yolunda ilerliyor. 2003'te geniş bant kullanımı olmayan Türkiye de, şimdi 9 milyonun üzerine abone ve 35 milyon kullanıcısı var. Hızla Avrupa Birliği ortalamasına yaklaşıyoruz."

Türkiye'de, 2002 yılında iki teknopark olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Şu anda 87 tane teknoparka sahibiz. Şimdi büyük bir girişim vadisi projesi kararlaştırıyoruz. Bunu da faaliyete geçireceğiz. Bilişimin gelişmesi için ar-ge desteği şart" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir