KÜMAŞ ihalesinde muhammen bedele ulaşılamadı

320 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan KÜMAŞ'ta en yüksek teklifi 285 milyon 500 bin dolar ile Kobin Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) 320 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı KÜMAŞ Manyezit Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinde en yüksek teklifi 285 milyon 500 bin dolar ile Kobin Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ verdi.
TMSF'nin Esentepe'deki binasında yapılan ihaleye Kobin Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ, Üç Yıldız Tarımsal İşletmeler Sanayi ve Ticaret AŞ, Eti Krom AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.
İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başladı. Kapalı zarf aşamasında Kobin Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ 225 milyon dolar, Üç Yıldız Tarımsal İşletmeler Sanayi ve Ticaret AŞ 245 milyon dolar, Eti Krom AŞ 175 milyon dolar, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ de 150'şer milyon dolarlık teklifte bulundu.
İhale şartnamesi gereğince açık artırma aşamasına Kobin Madencilik, Üç Yıldız Tarımsal İşletmeler ve Eti Krom katıldı. 245 milyon dolar ile başlayan açık artırma aşamasında en yüksek teklifi 285 milyon 500 bin dolar ile Kobin Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ verdi.
Remzi Gür'te ortaklar arasında
Kobin Madencilik, Kolin İnşaat'ın iştirakleri arasında yer alırken, iş adamı Remzi Gür'ün sahibi olduğu Siyah Kalem şirketinin Kobin Madencilik ile birlikte ihaleye girdiği öğrenildi. Gür, gazetecilere yaptığı açılamada, Kobin Madencilik ile sadece bu projede ortak olduklarını söyledi.
Kolin İnşaat yetkilileri ise KÜMAŞ'ı daha da büyütmek ve daha güçlü hale getirmek istediklerini ifade etti.
Fon kurulunun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık ihalesi yarın yapılacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir