KÜMAŞ ile 3'ü yabancı 10 firma ilgileniyor

İhalede teklif verme süresi uzatılan KÜMAŞ ile 3'ü yabancı 10 firmanın ilgilendiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), KÜMAŞ Manyezit Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış takviminde değişiklik yaptı. İhaleyle 3'ü yabancı 10 firma ilgileniyor.
Fonun yazılı açıklamasına göre, katılımcıların yoğun talebi üzerine muhammen bedeli 320 milyon doları olan KÜMAŞ'ın ihale başvuru süresi uzatıldı.
20 Aralık 2011 tarihinde ihalesi yapılması planlanan KÜMAŞ'ın satışı, 10 Ocak 2012 saat 15.00'e ertelendi. Katılımcıların son başvuru tarihi 9 Ocak 2012 olarak belirlendi.
İhaleye katılmak isteyenlerin, şartnamede belirtilen idari zarf ve verilecek diğer belgeleri, 9 Ocak 2012 saat 17.00'a kadar satış komisyonuna teslim etmesi gerekiyor.
Maden işletme ruhsatı olan firmaların gireceği ihaleyle 7 yerli, 3 yabancı firma ilgileniyor.
İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ve açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi (Kısa Liste) oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek.
Demir-çelik, çimento, kireç, cam ve diğer ağır sanayi fırınlarının bazik Refrakter ihtiyacını karşılayan, entegre bir kuruluş olan Kümaş Kütahya Manyezit İşletmeleri A.Ş Tasarruf Mevduatı Sigorta Fon'u tarafından satışa çıkarılmıştı.
Bu konularda ilginizi çekebilir