Kundakçılara suçüstü

Şanlıurfa'da araç yakmaya çalışan 2 kişi suçüstü yakanlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da bir otomobili yakmak isterken suçüstü yakalanan iki kişiden biri, "Terör örgütü propagandası yapmak ve kamu malına zarar vermek" suçundan tutuklandı, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü liderinin yakalanış yıl dönümü nedeniyle il genelinde olası bir eyleme karşı tedbirlerini artırdı. Bu çerçevede Süleymaniye Mahallesi'nde devriye gezen polis ekipleri, bir otomobilin üzerine yanıcı madde döken 2 kişiyi tespit etti. Polis ekiplerini fark edip, kaçmaya çalışan zanlılar, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.

Terörle Mücadele Şubesine getirilerek parmak izi ve ifadeleri alınan Ferman F. (20) ve İ.Y'nin (17) 2 Şubatta Bağlarbaşı Mahallesi'nde başka bir otomobili yakma girişiminde de bulundukları belirlendi.

Şubedeki işlemlerinin ardından 2 zanlı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Harran Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen Ferman F, "Terör örgütü propagandası yapmak ve kamu malına zarar vermek" suçundan tutuklandı. Yaşı küçük olan İ.Y, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir