Kurbanlarını Facebook'tan seçiyorlardı

ABD'de kurbanlarını Facebook'taki durumlarına göre seçen hırsızlık çetesi yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ABD'nin New Hampshire eyaletinde, kurbanlarını sosyalleşme sitesi Facebook'taki durum güncellemelerine göre seçen bir hırsızlık şebekesi çökertildi.

Yerel medyanın haberine göre, polis ve savcılar, zanlıların, Facebook gibi sosyalleşme sitelerinde durumlarını online güncelleyerek, belirli bir süre evde olmadıkları zamanları belirten kişileri hedeflediklerini belirttiler.

Bu tip sosyal ağ sitelerinde durumlarını güncelleyenlerin dikkatli olması gerektiğini belirten polis, artık bazı "kriminallerin", sosyalleşme sitelerinden hedeflerini belirlediklerinin gerçek olduğu uyarısında bulundu.

Bu yöntemle 50'den fazla soygun yapan çetenin üç elemanını tutuklayan polisin evlerden çalınan 200 bin dolar tutarında nakit para ve eşya ele geçirdiği belirtildi.

Facebook'un geçen ay başlattığı "Places" (Yerler) adlı yer paylaşım uygulamasının, sosyal ağ kullanıcılarının nerede olduklarını diğerleriyle paylaşmalarını kolayca sağlayan bir hizmet olmasına karşın, "özellik bu uygulamayı çok fazla paylaşmanın tehlikeli olabileceği" belirtiliyor.

Şu anda çalışmayan "Please Rob Me" (Lütfen beni soy) web sitesi, sosyal medya kullanıcılarına online bilgi paylaşımının tehlikeleri konusunda uyarıda bulunmayı amaçlarken, benzer bir internet sitesi olan "I can stalk U" (Seni İzleyebilirim) da, Twitter kullanıcılarının son güncellemelerine göre yerlerini açıklıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir