Kurbanlıklar 'Boğa Timi'nden kaçamayacak

Keçiören Belediyesi'nce kurulan 'Boğa Timi' bayramda kaçan kurbanlıkları sahiplerine teslim edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kurban Bayramının adeta klasikleşen görüntülerinden kaçan kurbanlıklar, özellikle büyük şehirlerdeki belediyeleri önlem almaya yöneltiyor.

Her yıl kurban bayramlarında sahiplerinin elinden kaçarak cadde ve sokakları "arena"ya çeviren kurbanlıkları yakalamak için, oluşturulan boğa yakalama timleri bayram öncesinde tatbikat yaparak görevlerine hazırlanıyor. Keçiören Belediyesi bünyesinde 3 ekip halinde oluşturulan "Boğa Timi"nin kurban satış ve kesim yerinde yaptığı "boğa yakalama" tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Tatbikat gereği sahibinin elinden kaçan boğa, olası yaralanmalara karşı özel kıyafetler giyen boğa timi tarafından önce kement atılarak yakalandı, ardından da uyuşturucu silahla etkisiz hale getirilerek sahibine teslim edildi.

Keçiören Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ün, belediyenin Ovacık mevkisinde kurduğu kurban pazarına Türkiye'nin dört bir yanından getirilen 11 bin hayvan bulunduğunu söyledi.

Pazarda veteriner hekimlerin 24 saat görev yaptıklarını ifade eden Ün, ayrıca satıcılar ve pazara kurbanlık almaya gelen vatandaşlara yönelik olarak bir sağlık kabini oluşturduklarını belirterek, "Kabinde doktor ve hemşiremiz 24 saat görev yapıyor. Ovacık çok güzel bir mevki, burada toplamda 380 çadırlık bir alana sahibiz. Belediye olarak tamamı kapalı olan 10 pazar yerimizi kurban kesimi için tahsis ettik. Ayrıca Ovacık'ta son teknolojiyle kurulmuş çift bantlı günde bin 600 kesim yapılabilen bir kesim yerimiz mevcut" dedi.

Ün, belediye olarak kurban bayramına yönelik olarak "boğa yakalama" timleri kurduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde insanların gerek acemiliğinden gerekse dikkatsizliklerinden kaynaklanan pek çok kurban kaçma vakası oluyor. Bunun için de 3 tim kurduk. Bu timler Kurban Bayramı öncesinde ve bayram sırasında 24 saat görev başında. Vatandaşlarımız bize "360 59 39" numaralı telefondan ulaşabilirler. Ekip en geç 30 dakika içerisinde yanlarında olacak. Vatandaşlarımızdan, daha sakin ve güzel bir Kurban Bayramı geçirmeleri ve kendilerini yaralamamaları için, özellikle kurbanları kaçtığı zaman ivedilikle bizi aramalarını rica ediyoruz. Timimiz geçen yıl kurban bayramı öncesinde 75 kaçan kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim etti."

Yrd. Doç. Dr. Ün, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli 5 veteriner hekimin kurban pazarında hayvanlara gebelik kontrolü yaptığını, şimdiye kadar hamile olduğu belirlenen yaklaşık 45 hayvanın pazardan çıkarıldığına dikkati çekti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir