Kurt, bir kadını parçaladı

Kütahya Simav'da kurt saldırısına uğrayan 2 yaşlı kadından 1'i öldü, diğeri ağır yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde kurt saldırısına uğrayan 2 yaşlı kadından 1'i öldü, diğeri ağır yaralandı. Saldırının yaşandığı köy karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Çulhalar köyü Dereboyu mevkisinde küçükbaş hayvanlarını otlatan Kezban Kartalmış (79) ve komşusu Şerife Erkip (76), ormanlık alandan gelen kurdun saldırısına uğradı.

Şerife Erkip, başı, göğsü, bacakları ve boynuna aldığı darbeler sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Kezban Kartalmış ise elindeki değnekle kurda karşılık vermeye çalıştı. Uzun süren boğuşmanın ardından ağır yaralanan Kartalmış, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki köye güçlükle yürüyerek yardım istedi. 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesine sevk edilen Kartalmış'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Erkip'in cesedi ise Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Köy karantinaya alındı

İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, yaptığı açıklamada, Çulhalar köyünde karantina önlemi alınarak ikinci emre kadar hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını bildirdi.

Kurdun, kadınların yanı sıra 5 büyükbaş hayvan ve 2 çoban köpeğine saldırdığını tespit ettiklerini anlatan Ceylan, kuduz olup olmadığının öğrenilmesi için yakalanması veya olayın üzerinden belli bir sürenin geçmesi gerektiğini söyledi.

Köy muhtarı Metin Özkan ise kurdun saldırısı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan 5 büyükbaş hayvan ve 2 çoban köpeğinin, çevresine kireç dökülen alanda tutulduğunu ve buraya kimsenin yaklaştırılmadığını kaydetti.

Yalnız gezmeyin uyarısı

Kurdun saldırısı sonucu ağır yaralanan ve Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesine kaldırılan Kezban Kartalmış'ın (79) hayati tehlikesinin devam ettiğini dile getiren Özkan, "Olay yerinde ölen 76 yaşındaki Şerife Erkip'in cenazesi, Kütahya'dan gelecek özel bir ekip tarafından yıkandıktan sonra öğleden sonra köyümüzde toprağa verilecek" dedi.

Belediye hoparlörleri aracılığıyla anonslar yapılarak vatandaşların bölgede dikkatli olmaları ve dışarıda yalnız gezmemeleri konusunda uyarıldığı, kurdun yakalanması için köy halkı ve avcıların katılımıyla geniş kapsamlı sürek avı yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir