Kurtköy VIA/PORT'a konut projesi eklenecek

Alışveriş merkezi, otel, kongre merkezi olarak tasarlanan Kurtköy VIA/PORT'a 617 adet dairenin bulunduğu bir konut projesi de eklenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bayraktar Grup'un Kurtköy'de içinde alışveriş merkezi VIA/PORT, beş yıldızlı uluslararası otel zinciri Crowne Plaza Istanbul Asia ve kongre merkezi VIA/PORT Convention Center'ı barındıran The World of VIA/PORT'a konut projesi de eklenecek.

VIA/PORT Houses & Suites projesinde 617 daire bulunacak. 2013 sonunda tamamlanması planlanan konut projesinin toplam yatırım bedeli 50 milyon avro olacak.

Bayraktar Grup'un İstanbul'daki ilk konut projesi VIA/PORT Houses & Suites'in tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, VIA/PORT'un 3. yılını doldurmak üzere olduğunu ve bu süre içerisinde 50 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladığını bildirdi.

Bayraktar, Houses & Suites'in emlak sektörünün "altın kadar prim yaptıracak" projesi olacağını iddia ederek, "Projemizin yüzde 70'ini 1+1 suitler oluşturuyor ve şu anda çeyrek altın gibi satıyoruz. Yatırımcılara altından daha karlı bir yatırım imkanı sunuyoruz. Projenin yüzde 20'sinin satışını da gerçekleştirdik" dedi.

Houses & Suites'den daire alanların, projenin tanıtım süreci ile satış süresi tamamlanana dek (maksimum 1 yıl) ortalama yüzde 46 oranında kazanç elde edeceğini, bu oranın şerefiyesi yüksek dairelerde yüzde 70 oranına ulaşacağını kaydeden Bayraktar, "Dönemsel olarak fiyatlarımız belirlenmiş durumda, artış oranlarımız belli. Proje süresince tüm satışlar satış ofisimizin belirlediği fiyatlar üzerinden yapılabilecek. Dolayısıyla tüm fiyat politikasını kontrolümüz altında tutmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Bayraktar, yapılan ve devam eden projelerle birlikte 1 milyon metrekarenin üzerinde ticari yatırım projesi gerçekleştirmiş olacaklarını, bundan sonraki süreçte de sadece tek bir alışveriş merkezi, konut ya da otel yapmak istemediklerini söyledi.

Hedef yabancılar

VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.Ş Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya da şu anda yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesinin biraz zor olduğuna işaret ederek, Türkiye'de ev satın alan yabancıların yatırım miktarının 3 milyar doları aştığını, önümüzdeki dönemde bunun 6 milyar doları bulacağının öngörüldüğünü, yabancı fuarlara katılarak projelerini tanıtmayı planladıklarını kaydetti.

Döşkaya, satış fiyatlarının metrekaresi 2 bin 950 TL'den 4 bin liraya kadar şerefiye ve daire tiplerine göre değişiklik gösterdiğini, ödeme seçenekleri arasında 24 aya kadar vade farksız taksit imkanı bulunduğunu kaydetti.

26 bin metrekarelik alan üzerine konumlandırılan Houses & Suites'in yüzde 80'i yeşil alan olarak planlandı. Özel peyzajlı kat bahçelerinin bulunduğu proje, 4 blok ve 9 kattan oluşuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir