”Kürtler kendini yönetmek istiyor”

Türk, "Diyoruz ki gelin Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ıyla kucaklaşan ve birbirinin haklarına saygı gösteren bir Türkiye yaratalım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, "Artık Kürt halkı bu coğrafyada birilerinin istediği şekilde yönetilmek istemiyor. Kendisini yönetime katmak arzusu ve kararlılığı içindedir. Diyoruz ki gelin Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ıyla kucaklaşan ve birbirinin haklarına saygı gösteren bir Türkiye yaratalım" dedi.

DTK tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Hakkari'ye gelen Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk, şehir girişinde Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve partililer tarafından karşılandı.

Türk, Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'nu makamında ziyaret ettikten sonra belediye binası balkonundan halkı selamladı.

Kürtçe başladığı konuşmasına bir süre sonra Türkçe devam eden Türk, Kürt halkının özgür olduğu bir gelecek özlemi içinde olduklarını ve bunun gerçekleşmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu özgürlük mücadelesi için yan yana, omuz omuza birlikte yürüyeceğiz. Artık Kürt halkı bu coğrafyada birilerinin istediği şekilde yönetilmek istemiyor. Kendisini yönetime katmak arzusu ve kararlılığı içindedir. Bugün uzun yılların mücadelesi sonucunda artık bütün dünya görüyor ve biliyor ki Kürtler geçmişteki anlayışları da kabul ederek, yeniden dirilerek özgür bir geleceği kurmak için çaba göstermektedir. Bugüne kadar inkar ve imha politikaları para etmedi. Çünkü zulümlerden geçen Kürt halkı ödün vermedi, taviz vermedi ve gün geçtikçe daha örgütlü bir yapı ile mücadelesine katıldı, mücadelesini büyüttü. Diyoruz ki gelin Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ıyla kucaklaşan ve birbirinin haklarına saygı gösteren bir Türkiye yaratalım."

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümü konusunda önemli fırsatlar oluşturduğunu ileri süren Türk, bunun heba edilmemesi, diyalog ve müzakere arayışına yanıt verilmesi gerektiğini savundu.

Konuşmasının ardından BDP İl Başkanlığını ziyaret eden Türk ve beraberindekiler, daha sonra kentteki kanaat önderleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bazı parti yöneticileri ile basına kapalı toplantı yaptı.

Bu arada, DTK Başkanı Türk'ün karayolu ile kent merkezine gelişi sırasında karşı yönden gelen Türk bayraklarıyla süslü askeri konvoya, bazı partililerin ıslıkla tepki göstermesi dikkati çekti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir