Kurtulmuş: Kıbrıs konusunda geri adım atılmayacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kıbrıs'ta mevcut meselelerde çözüme ulaşılmadan güvenlik ve garanti konusunda adım atılmayacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kıbrıs müzakerelerinin bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındığını söyleyen Kurtulmuş, "Kıbrıs'ta adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözümden yanayız. Kıbrıs'ta diğer meseleler çözülmeden Türkiye güvenlik ve garanti konusunda geri adım atmayacaktır" dedi. Kurtulmuş ayrıca, "Dolaşım özgürlükleri konusunda Türkiye'nin olumlu bir yaklaşım içinde olduğunu hatırlatmak isterim" diye ekledi.

Kurtulmuş, bakanlıkların 180 günlük eylem planının müzakere edildiğini ifade ederek, "180 günlük eylem planı önümüzdeki günlerde paylaşılacak" şeklinde konuştu.

Almanya ile ilişkiler

Kurtulmuş, "Türkiye-Almanya ilişkileri birkaç kişinin kendi kafalarından söyleyeceği sözler üzerinden zehirlenecek düzeyde değildir" değerlendirmesini yaptı.

Adalet yürüyüşü

CHP'nin adalet yürüyüşünü değerlendiren Kurtulmuş, "15 Temmuz öncesi böyle bir yürüyüşün gündeme getirilmesi manidardır, provokasyonlara zemin oluşturmasınlar" yorumunu yaptı.

'Enflasyon tek haneli rakamlara inecek'

Kamu işçilerine yapılan yüzde 10'luk zammın enflasyonun yüzde 10'un aşağısına düşmeyeceği anlamına gelmeyeceğini belirten Kurtulmuş, "Kamu işçilerine yapılan zammın enflasyonla ilgisi yoktur, bu bir düzeltmedir. Enflasyon tek haneli rakamlara inecek" dedi. 

'Katardaki askeri varlık sürecek'

Körfez kriziyle ilgili konuşan Kurtulmuş, "Türkiye'nin Katar'da bir askeri varlığı vardır ve devam edecektir, bunun mevcut krizle ilgisi yok. Katar'daki yapay krizin bir an önce çözülebileceğini ümit ediyoruz, derinleşirse bölgedeki bütün ülkeler etkilenir" ifadelerini kullandı.