Kuşadası'nda soygun girişimi; bankadakiler rehin alındı

Silahlı kişilerin serbest bıraktığı 2 rehinenin isimleri açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AYDIN - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir banka şubesi saat 11.00 sularında iki kişi oldukları belirtilen kişilerce soyulmak istendi.

Silahlı kişiler banka çalışanları ile birlikte müşterileri rehin aldı. Bu esnada polis, banka şubesinin üzerinde bulunduğu Atatürk Bulvarı çift yönlü olarak trafiğe kapadı.

Banka şubesinden 6 el silah sesi duyulduğu belirtildi.

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alanların biri tüfekli, diğeri tabancalı iki kişi olduğunun görüldüğünü, ekiplerin söz konusu kişilerle diyalog kurmaya çalıştığını söyledi.

Rehin alınanlardan bir kadın, elleri bağlı şekilde serbest bırakıldı. Rehin alan silahlı kişiler, rehinelerden bir kişiyi daha serbest bıraktı.

Serbest bırakılan 2 rehinenin isimleri açıklandı

Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Alaattin Sadık, silahlı kişilerin serbest bıraktığı 2 rehinenin, Neriman Çoban ve Ayla Yereyakın olduğunu bildirdi.

Sadık, hastanede  "korku kaynaklı tansiyon şikayeti" teşhisi konulan Çoban ve Yereyakın'ın genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Diğer yandan, hastanedeki tedavileri tamamlanan Neriman Çoban ve Ayla Yereyakın, bilgilerine başvurulmak üzere Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.