Kusura bakma TÜSİAD senin arzun olmayacak

Başbakan Erdoğan, CHP ve TÜSİAD'ın 4+4+4 sistemine karşı çıkmasını, "Tamamen bayat, çağdışı ve Türkiye gerçeklerinden uzak tepkiler" diye yorumladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 4 4 sistemine karşı çıkan CHP ve TÜSİAD'ı eleştirdi. Erdoğan, TBMM gündeminde bulunan "İlköğretim ve Eğitim Kanunun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile ilgili olarak kız çocuklarının okuldan koparılacağı iddialarının tamamen yalan ve yersiz olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:
-Uluderedeki kardeşlerimizle dayanışma amacıyla başta Başbakan Yardımcım Beşir Atalay olmak üzere eşleri, eşim, ilgili bakan arkadaşlarımız, havalar müsaade ettiği anda oraya bir ziyareti olacak. Oradaki ailelerle bir araya gelecekler.
-12 yıl kademeli eğitimin ilk iki 4 yıllık döneminde devam mecburiyeti getiriyoruz. Bu yüzden kız çocukların okuldan koparılacağı iddiası tamamen yalandır, yersizdir. Okullaşma oranı, özellikle de kız çocukların okullaşma oranı, AK Parti hükümetleri döneminde rekor düzeylerde artış kaydetmiştir.
-4 4 4 sistemine karşı CHP ve TÜSİAD başta olmak üzere malum çevrelerin verdiği tepkiler tamamen bayat, çağdışı ve Türkiye gerçeklerinden uzak tepkilerdir. 8 yıllık kesintisiz eğitimin mimarlarından, akıl hocalarından biri olan TÜSİAD'ın bugün bir kez daha statükoculuğu savunması, ibretlik bir durumdur. Kusura bakma TÜSİAD senin arzun olmayacak. Milletin arzusu olacak.
28 Şubat'ta neredeydiniz?
Erdoğan, CHP'nin demokrasiyi sadece kurultay kürsülerinde hatırladığını söyledi ve şöyle devam etti: "Bunlar demokrasiyi, sadece kurultaylarda işlerine geldiği için hatırlarlar. 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da, Ergenekonla mücadelede hatırlamadıkları demokrasiyi bunlar sadece kurultay kürsülerinde hatırlar. Kurultay da demiyorum, kurultaylarında demokrasi olmadığını zaten gördük. Sadece kurultay kürsüsünde demokrasiyi telaffuz eder bunlar. Demokrasiye bu kadar aşıktınız da 28 Şubat'ta neredeydiniz? Demokrasiye bu kadar tutkundunuz da 27 Mayıs'ta neden sesiniz, soluğunuz çıkmadı. Hatta o kadar ileri gittiniz ki 'Ankara'da da savcılar varmış' dediniz. Bunların demokrasi aşkı platoniktir. Bunlar demokrasiyi ancak uzaktan severler. Yapacak bir şey yok. CHP'nin jetonu çok ama çok geç düşüyor."
Kaset operasyonuyla başa geldin 
'Türkiye'de ifade özgürlüğü yok' diyerek kendi ülkesini dünyaya şikayet eden, kendi ülkesinin imajını zedelemek için gayret eden, sonra da kendi partisi içinde Dersim konusunda doğruları söyleyen kadroları görevden alan bir genel başkandan biz samimiyet de beklemiyoruz.
Kaset operasyonundan sonra işbaşına gelen... Onunla geldi, demokratik yollarla değil. Bu vesayetten kurtulamayan bir genel başkanın vesayete karşı onurlu, dik bir duruş sergilemesini hiç ama hiç beklemedik."
Millet dizi seyretmeyi bıraktı, sabah akşam sizi seyrediyor
Erdoğan, İskilip'te bir hastaneye merhum İskilipli Atıf Hoca'nın ismini vererek bir hakkı teslim ettiklerini bildirerek, "Enteresan bir şey daha söylüyor; 'Başbakan 46 dakika konuştu, 45 dakikasını CHP'ye ayırdı. Başbakan CHP'den çekiniyor' diyor. Aynaya bak aynaya. Millet dizi seyretmeyi bıraktı, sabah akşam keyifle seni seyrediyor" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir