Kuveyt Türk 127 milyon TL kar etti

Banka, geçtiğimiz yıl net karını bir önceki yıla göre yüzde 22 artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2009 yılı net karının önceki yıla göre yüzde yüzde 22 artarak 127 milyon 133 bin TL'ye yükseldiğini duyurdu.

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, tüm dünyanın küresel finansal krizin sancılarıyla geçirdiği 2009 yılının, Bankanın 20. kuruluş yılında, önemli başarılara imza attığı bir yıl olduğu belirtildi.

Kuveyt Türk'ün 'Sağlam Bankacılık' parolasıyla sürdürdüğü istikrarlı büyümenin 2009 yılı içinde de devam ettiği, Banka'nın 17 yeni açılışla 130 şubeye, personel sayısının da 2500'e yükseldiği dile getirilen açıklamada, "Toplam aktiflerde artış yüzde 20 olarak gerçekleşirken, öz varlıklarımız da yüzde 18 oranında artış sağlanarak 807 milyon 312 bin TL seviyesine ulaştı. Toplanan fonlar yüzde 18 artışla 5 milyar 741 milyon 938 bin TL olarak gerçekleşti. Bankamızda 5 milyar 5 milyon 535 bin TL'lik fon kullandırımı gerçekleştirilirken, 2009 sonu itibariyle net karımız yüzde 22 artarak 127 milyon 133 bin TL oldu" denildi.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları isöyledi:

"Bankamız 2009 yılında operasyonel açıdan gerçekleştirdiği büyük atılımlarla finansal başarısının yanı sıra yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki konumunu daha da pekiştirmiştir. Türkiye'de açtığımız 17 yeni şubenin yanı sıra Almanya'daki Finansal Hizmetler Şubemiz, Kazakistan'daki yeni temsilcilik büromuz ve Dubai'de Uluslararası Finans Merkezi'nde 12 milyon ABD doları sermayeyle kuruduğumuz Kuwait Turkish Participation Bank (Dubai) Ltd. adlı bankacılık iştirakimizle hem Türkiye'deki hem de uluslararası finans piyasalarındaki mevcudiyetimizi önemli ölçüde güçlendirmiş bulunuyoruz"

Uyan, Kuveyt Türk'ün, kıymetli madenler ve emtia piyasalarında yürüttüğü altın, gümüş ve platin gibi metallerin alım satım faaliyetleriyle İstanbul Altın Borsası'nın en aktif oyuncularından biri olduğunu ve Altın Depo Hesabı, Altına Altın Katılma Hesabı, Altınçek, Kuveyt Türk Gram Altın ve Altın Destek gibi yenilikçi ürünleriyle altın bankacılığında öncülüğünü kanıtladığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir