Kuveyt Türk, sermaye yükseltiyor

Banka, sermayesini 300 milyon TL artırma kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kuveyt Türk Katılım Bankası, önceki gün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrası sermayesini 300 milyon TL artış ile 850 milyon TL'ye çıkarma kararı aldı.

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamada; önceki gün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında alınan kararla; şirketin sermayesi 300 milyon TL artışla 850 milyon TL'ye yükseltildi. 

Sermaye artışı ile ilgili bir açıklama yapan Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Al-Omar, Türk ekonomisin gelişimi ile beraber büyümeye devam ettiklerini vurgularken, gerçekleştirilen yüzde 55 oranındaki bu sermaye artışının Kuveyt Türk'ün 2018 büyüme stratejisi doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu strateji çerçevesinde çok önemli hedefler oluşturduklarının altını çizen Al-Omar, ''2018 yılında Türkiye'nin aktif büyüklüğü açısından, sıklıkla belirteceğimiz gibi, ilk 10 bankası arasında olma hedefimizi gerçekleştirmek için büyümeye devam edecek, sermaye ve istihdam artışını sürdüreceğiz'' dedi.

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kuveyt Türk ortaklarının da hazır bulunduğu olağanüstü genel kurulda bir konuşma yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 21 Temmuz 2010 tarihi itibariyle, 550 milyon TL olan şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 55 artış ile 850 milyon TL'ye çıkarıldığını ifade etti.

Hedef, 2011'de 1 milyar dolar

Kuveyt Türk'ün ortaklık yapısı ve bu paraleldeki finansal gücüyle önemli bir büyüme süreci içerisinde olduğunu vurgulayan Uyan, ''300 milyon TL'lik bu nakit sermaye artışı sonrasında 2011'de 1 milyar dolarlık bir özkaynak büyüklüğüne ulaşacağız'' dedi.

Şu anda 132 şubeyle hizmet veren Kuveyt Türk'ün, yıl sonu itibariyle şube sayısının 145'e ulaşmasının planlandığını belirten Uyan, ''Stratejik plan çerçevesinde 2014 sonunda şube sayımız 275'e, 2018 sonunda ise yaklaşık 500 şubeye ulaşacak. Tüm bu hedefler doğrultusunda önümüzdeki 1 yıl içinde 500 yeni istihdam yapılacak'' şeklinde konuştu. Uyan, Hizmet ve insan kaynağı kalitesi ile teknolojiden yararlanma üstünlüğü olarak belirledikleri Vizyon 2014 planı doğrultusunda ise, Kuveyt Türk'ün 2014 yılı ana hedefinin, hizmet kalitesinde Türkiye'nin ilk sıralarında yer alan bankası olmak olduğunu açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir