Kuvvetli yağış Karadeniz'i etkisi altına alacak

İki gündür İstanbul'u etkisi altına alana yağışlı hava bugün şehri terkediyor. Yağışlı hava Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun, Amasya ve Çorum'un kuzey ilçelerinde etkili olacak. Sıcaklık ise kuzeydoğu kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun, Amasya ve Çorum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Adana ve Mersin'in iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun, Amasya ve Çorum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. 

Rüzgar ise kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. 

Kuvvetli yağış

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun, Amasya ve Çorum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, lokal su baskını, sel, heyelan, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (28) 
ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (31) 
ADANA: Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (32) 
ANTALYA: Az bulutlu. (32) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri başta olmak üzere yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25) 
ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (35) 

Bu konularda ilginizi çekebilir