Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Manisa, Balıkesir, Bursa, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yağışlı hava Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kırıkkale ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Manisa, Balıkesir, Bursa, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar ise genellikle güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetlice esecek.

Yağışların, Manisa, Balıkesir, Bursa, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine işaret eden Meteoroloji, ani su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece düşeceği belirtildi.

Toz taşınımına dikkat!

Meteoroloji, rüzgarın İç Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun batısında güney ve batı yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğine dikkat çekerek, toz taşınımı, hava kalitesine azalma gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı da vatandaşları uyardı.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(16) 
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(23) 
ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (17) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu.(22) 
ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu.(13) 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(21)

Bu konularda ilginizi çekebilir