Kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Çanakkale'nin bazı ilçeleri ile Bozcaada çevrelerinde hortum oluşma riski bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çanakkale genelinde kuvvetli yağışla birlikte kısa süreli fırtına beklendiği, kentin bazı ilçeleri ile Bozcaada çevrelerinde hortum oluşma riski bulunduğu bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, saat 14.30'a kadar Çanakkale il genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanakla birlikte kısa süreli fırtına beklendiği belirtildi. Uyarıda, Ezine ve Ayvacık ile Bozcaada çevrelerinde hortum oluşma riski bulunduğu kaydedildi.

Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi riskine karşı uyarıldı.

Öte yandan Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde etkili olan yağış, akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenecek. Yağışla birlikte fırtınanın da etkili olması bekleniyor.

Yetkililer, güney yönünden esecek lodosun saatteki hızının açık denizde 80 kilometreyi bulacağını bildirerek, denizcileri ve balıkçıları uyardılar. Bölgede 3 gün süreyle etkili yağış beklendiği kaydedildi.

Çanakkale'de Kepez deresi taştı

Kentte yaklaşık 4 gündür aralıksız yağan yağmur dolayısıyla, Kepez Deresi'nin taşması sonucu, dere üzerindeki balıkçı barınağındaki bazı tekneler su aldı.

Sahipleri, teknelerini kurtarmak üzere dere suyuna girerek mücadele verdi. Kepez Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekipleri ise taşan dere üzerinde çalışma başlattı. Polis ekipleri de, araçların deredeki köprüden güvenli bir şekilde geçişlerinin sağlanması için bölgede nöbet tutuyor.

Bu arada, dere üzerindeki köprüyü kullanmak isteyen sürücüler zor anlar yaşadı.

Etkili yağmur, Lapseki ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Aydoğan Mahallesi'ndeki bazı bahçeler ile alçak kesimlerdeki evlere yağmur suyu doldu.

Antalya'da da yağış uyarısı

Antalya'nın öğleden sonra Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak yağışların çarşamba günü geç saatlere kadar etkisini devam ettireceği belirtildi. Periyot boyunca aralıklarla devam edecek yağışların çarşamba günü öğleden önce il merkeziyle Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Korkuteli ve Elmalı, öğleden sonra da Serik, Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Uyarıda, kuvvetli yağışlar sonucu meydana gelebilecek, dolu, yıldırım düşmesi ve ani su baskınları gibi olumsuzluklara karşın vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir