Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Marmara, İç Ege ile İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli rüzgar, Antalya ve Ankara'da ise yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Marmara, İç Ege ile İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli rüzgarın etkili olacak. Ayrıca Antalya'nın doğu ilçeleri, Ankara il merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"da, Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli rüzgarın etkili olacağı belirtildi. Uyarıda, Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde gökgürültülü sağanakla birlikte sahil kesimlerinde hortum oluşma riski bulunduğu bildirildi.

Uyarıda, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması istendi.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Antalya'nın doğu ilçeleri, Ankara il merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"da, söz konusu bölgelerde, son uydu görüntüsünden elde edilen verilere göre, Antalya'nın doğu ilçeleri, Ankara il merkezi ve kuzey ilçelerinde (Çamlıdere, Kızılcahamam, Çubuk, Akyurt, Kalecik, Kazan ve Keçiören) kuvvetli yağış olacağı bildirildi.

Yarın sabah saatlerinde de İzmir, Aydın, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli yağışın beklendiği ifade edilen uyarıda, sel, su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir