Lagarde'den Avrupalı kreditörlere çağrı

IMF Başkanı Lagarde, Avrupalı kamu kreditörlerini finansal çabalara daha fazla katkı sunmaya çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PARİS - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın borç yeniden yapılandırmasına ilişkin, kamu kreditörlerinin ülkenin borcunu hafifletmek için finansal çabalara daha fazla katkı yapabileceğini söyledi.
Lagarde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan'daki krizin yayılmasının önüne geçilmesi gerektiğine dikkati çekerek, ülkenin borcunun istikrara kavuşturulmasının önemine işaret etti.
Özel sektör kreditörleriyle müzakere edilen anlaşmanın yetersiz olduğu anlaşılırsa, kamu kreditörlerinin Yunanistan'ın borcunun hafifletilmesi için finansal çabalara daha fazla katkıda bulunabileceğini vurgulayan Lagarde, ancak özel ve kamu sektörü katılımı arasındaki dengenin Yunanistan hükümeti ve Avrupalı ortaklarının ilgilendiği bir mesele olduğunu ifade etti.
Lagarde, Fonun Yunanistan ile özel banka ve finansal kuruluşlar arasında yürütülen görüşmelerde yalnızca gözlemci olduğunu belirtti.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi 19 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Yunanistan hükümeti ile özel sektör kreditörleri arasındaki müzakerelerin bir parçası olmadıklarını söylemişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir